marți, 2 octombrie 2012

RoboCop va fi transpus în realitate

Polițistul jumătate om - jumătate robot din „RoboCop” ar putea deveni realitate în urma unui proiect demarat de oamenii de știință americani, anunță presa de peste ocean.

Potrivit Discovery News, cercetătorii de la Universitatea Internațională din Florida lucrează cu loconenentul Jeremy Robins, rezervist al Forțelor Navale ale Statelor Unite pentru a construi roboți de patrulare care ar putea fi controlați de la distanță. „Vrem să construim teleroboți pentru a le oferi militarilor în rezervă și polițiștilor veterani posibilitatea de a mai lucra în sujba legii”, a precizat Robins într-un comunicat de presă al universității.

Cu ajutorul unui telerobot, un ofițer de poliție rezervist va putea duce la capăt multe, poate chiar majoritatea îndatoririlor unui ofițer aflat în patrulare, spun specialiștii. Va putea interacționarea cu oamenii, va răspunde la apeluri de urgență sau va elibera documente. Pentru a-și spune în parctică ideile, Jeremy Robins a donat 20.000 de dolari laboratorului care se va ocupa de crearea robotului și a împrumutat doi roboți de la un institut specializat din Florida. Specialiștii au deja un prototip după care vor construi polițistul robot „Telerobotul trebuie să aibă un aspect suficient de impunător încât oamenii să se supună ordinelor sale. […] În același timp el trebuie să fie abordabil, astfel încât un copil de trei ani care s-a pierdut să poată merge să îi ceară ajutorul”, a mai spus militarul în rezervă.

Sursa: http://ro.stiri.yahoo.com/robocop-va-fi-transpus-%C3%AEn-realitate.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu