vineri, 5 octombrie 2012

05.10.2012 - 14,00-15,00 - Ceremonia de înmânare a diplomelor la Orășelul Copiilor

„SAPTAMANA PRIETENIEI PENTRU PACE”

COMUNICAT DE PRESA

Uniunea Femeilor a desfasurat activitati specifice, prevazute in proiectul :
„SAPTAMANA PRIETENIEI PENTRU PACE”




Astăzi 05.10.2012, între orele 14,00-15,00  a avut loc Ceremonia de înmânare a diplomelor, în urma finalizării activităților proiectului, la Orășelul Copiilor

Lansarea proiectului a avut ca scop respectarea Rezolutiei 55/282 O.N.U. din anul 2001, prin care s-a declarat ziua de 21 Septembrie, a fiecarui an, pentru a se sarbatorii in intreaga lume, Ziua Internationala a PACII,

Activitatile multiple derulate au avut ca scop constientizarea si mobilizarea scolarilor si prescolarilor, pentru a scoate in evidenta importanta si valoarea incontestabila a PACII.

Uniunea femeilor Bihor Oradea a lansat o invitatie unitatilor de invatamnat scolare si prescolare din Municipiul Oradea si din judetul Bihor pentru a participa la expozitia ”Daruim pace , pentru fericire”care cuprinde desene, picturi, pictura de sticla, pliante si colaje care cuprind si elemente din natura – fluturi, flori si frunze si un mulaj cu globul pamantesc inconjurat de copii si porumbei ai pacii.

La deschiderea oficiala a expozitiei au participat, prescolarii din gradinite, prescolarii din grupa „0” si elevi din diferite unitati de invatamant.

Printre lucrarile prezentate amintim pe micii autori de la : Liceul Teoretic German „Fr. Schiller”, Liceul „Don Orione”, Liceul Tehnologic „George Baritiu”, Liceul Teologic Greco–Catolic „Iuliu Maniu”, Centrul Scolar pentru Educatie incluziva Nr.1,Tileagd, C.S.E.I. „Orizont”, Liceul cu Program Sportiv „Bihorul”, Scoala Gimnaziala nr.1 Tarian, Scoala Gimnaziala nr. 1 Brusturi, Scoala Gimnaziala nr. 3 Orvisele, Gradinita P.P. nr. 53, Gradinita P.P. nr.45. Liceul Tehnologic „Ion Bococi”, Gradinita P.P. nr. 48, Gradinita „Emanuel”, Gradinita „Trei Ursuleti, Gradinita nr. 10, Gradinita P.P. Nr. 23


Lucrarile expuse au fost foarte mult apreciate de vizitatori, mai ales ca si-au vazut propriile picturi / desene / colaje, au admirat alte lucari interesante si s-au oprit sa evalueze unele desene care au redat cu foarte mult simt tehnic si cu deosebit talent elementele componente ale magnificului cuvant PACE.













Seara de adoratie interconfesionala prin care credinciosii au dorit sa-si concentreze rugaciunile pentru a aduce o Pace trainica pe intreg pamantul s- a realizat prin genericul “DOAMNE, DARUIESTE-NE PACEA TA” a avut loc in 27 Septembrie la Manastirea Franciscana Biserica “Adormirea Maicii Domnului”

S-au orgnizat: Masa rotunda „Daruim pace, pentru fericire”, concurs tematic si psihodrama la Liceul Teoretic German „Fr. Schiller si la Liceul cu Program Sportiv „Bihorul”cu concursul prof. psiholog Cretu Alin si Cretu Crina.

Sursa: http://uniunefemeilorbihor.blogspot.ro/2012/10/saptamana-prietenieie-pentru-pace.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu