marți, 2 octombrie 2012

Medicamentul-minune. Un nou antibiotic ar putea salva milioane de vieţi

Un nou tip de medicament, care este foarte eficient în tratarea infecţiilor rezistente la antibiotice, a fost creat de oamenii de ştiinţă, scrie "Eurekalert".

Medicamentul nu distruge bacteriile, ci doar le dezactivează. "În mod tradiţional, cercetătorii au încercat să găsească antibiotice care să distrugă bacteriile. Însă noi am găsit o nouă clasă de antibiotice care nu face acest lucru, ci are rolul de a preveni transformarea lor într-o infecţie", susţine Brad Spellberg, de la Centrul Medical al Universităţii din California.

"Am observat că tulpinile care provocau infecţii grave produceau endotoxină în timp ce se dezvoltau. Cu cât produceau mai multă endotoxină, cu atât mai virulentă era tulpina", a mai spus omul de ştiinţă.

Cercetătorii au făcut deja teste pe şoarecii de laborator şi au reuşit să blocheze  sinteza endotoxinei cu ajutorul unei molecule denumită LpxC-1, iar riscul de îmbolnăvire a cobailor infectaţi a scăzut dramatic.

Medicamentul ar putea elimina o mulţime de probleme cu care se confruntă în acest moment medicii, mai ales în cazul infecţiilor.

Sursa: http://ro.stiri.yahoo.com/medicamentul-minune--un-nou-antibiotic-ar-putea-salva-milioane-de-vie%C5%A3i.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu