marți, 9 octombrie 2012

5 greseli de ingrijire a pielii care te imbatranesc

5 greseli de ingrijire a pielii care te imbatranesc

Iti ingrijesti tenul cat poti de bine cu produse dintre cele mai bune. Totusi, fara sa stii poti face greseli care vor ajunge sa te imbatraneasca.

Folosesti zilnic creme hidratante si creme de protectie solara, nu fumezi, nu bei si investesti bani in tratamente care sa-ti mentina pielea frumoasa si sanatoasa. Totusi, fara sa stii, poti comite greseli in ingrijirea de rutina care pot determina, in timp, imbatranirea prematura a tenului. Iata 5 astfel de greseli:

1. Exfolierea excesiva

Majoritatea femeilor care au pielea uscata cred ca prin exfoliere indeparteaza celulele moarte. Totusi, supra-exfolierea poate impiedica pielea sa mai retina apa, facand-o sa arate uscata si lipsita de stralucire. Un alt risc al exfolierii in exces este acela al aparitiei unor iritatii care fac ca tenul sa aiba o textura neplacuta, de hartie abraziva.

2. Folosirea aceleiasi lotiuni hidratante an de an

Iarna, pielea se deshidrateaza foarte usor. De aceea, unele tipuri de piele sunt mai uleioase vara si mai uscate pe timpul iernii. Daca tenul tau este uleios si lucios nu inseamna ca trebuie sa folosesti tot timpul o crema hidratanta cu un continut redus de ulei, ci trebuie sa alternezi continutul: foloseste lotiune sau ser, cand pielea este mai uleioasa, si o crema cu extracte uleioase atunci cand este uscata.

3. Utilizarea unei solutii de curatare dura

Femeilor le place in general senzatia de dupa utilizarea unei solutii de curatare a tenului, fie ca solutia este sub forma de spuma sau de sapun. Senzatia aceasta insa nu este altceva decat un indiciu al faptului ca lipidele naturale ale pielii au fost eliminate. Pielea va fi expusa astfel formarii de riduri premature. Pentru a evita aceasta situatie, dermatologii recomanda utilizarea unor solutii de curatare a pielii pe baza de ulei.

4. Produsele organice cu SPF

Produsele organice sunt extrem de sanatoase, dar in anumite situatii, nu protejeaza la fel de bine cum o fac produsele care au o compozitie chimica. Este situatia cremelor de protectie solara si a retinoidelor (compusi chimici relationati cu vitamina A), ambele eficiente in reducerea ridurilor. Asadar, foloseste cu incredere creme de curatare sau lotiuni hidratante de tip organic, dar pentru protectie solara si tratamente anti-imbatranire, cel mai bine este sa cumperi produse care au la baza si anumiti compusi chimici.

5. Combinatii gresite de ingrediente

Unele ingrediente din produsele de ingrjire a pielii nu sunt compatibile. Spre exemplu, retinoidele si hidrochinona (substanta chimica organica) nu trebuie folosite in combinatie cu acidul glicolic (folosit mai ales pentru peeling), deoarece devin inactive - isi anuleaza reciproc efectul. Toate cele trei tipuri de substante lupta impotriva semnelor imbatranirii, dar numai daca sunt utilizate in combinatiile potrivite.

Sursa: http://ro.stiri.yahoo.com/5-greseli-ingrijire-pielii-care-te-imbatranesc-130310449.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu