marți, 9 octombrie 2012

5 retete pentru frumusetea ta

5 retete pentru frumusetea ta

Nu e neaparata nevoie sa mergi la salon pentru a te relaxa. Cu florile si fructele potrivite, poti sa te rasfeti si singura, la tine acasa.

Iata 5 tipuri de bai, numai bune de facut atunci cand ai nevoie de relaxare totala. Alege-o pe cea care ti se potriveste, pentru ca fiecare are efecte diferite. Nu uita de muzica in surdina si de lumanarele parfumate.

1. Relaxant cu foi de lavanda
Beneficii: Este baia ideala inainte de culcare, pentru ca inlesneste somnul usor.
Preparare: Pune aproximativ 30 de buchetele proaspete de lavanda direct in cada (sau 20 de picaturi de ulei esential). Temperatura apei: 28-30 de grade.
  • Sfat: Tine langa cada un ibric cu apa fierbinte (80-90 grade) in care inmoi un prosopel de bumbac. Dupa ce l-ai stors bine, frectioneaza zonele in care se acumuleaza tensiunea: gat, spate si talpa piciorului.
2. Anticelulitic cu lamaie

Beneficii: Lamaia are actiune tonifianta si stimulanta a tesutului adipos.
Preparare: Pune pe foc intr-un litru de apa coaja razuita de la 2 lamai si 40 de frunze de busuioc. Varsa imediat decoctul in cada. Temperatura apei: 28-30 de grade.
  • Sfat: Acest tip de baie poate fi precedata de indepartarea celulelor moarte de pe corp cu ajutorul unui exfoliant natural. Intr-o ceasca, pune coaja rasa de la 2 lamai, 4 linguri de cafea macinata si miere. Maseaza zonele critice cu aceasta "crema", apoi spala-te cu un burete si intra in cada cu decoctul de lamaie si busuioc.
3. Descongestionant cu trandafiri si lapte

Beneficii: Actioneaza impotriva iritatiilor si a arsurilor.
Preparare: Ai nevoie de petalele a 10 trandafiri. Asigura-te ca nu au insecte pe ele si pune-le direct in cada, adaugand un litru de lapte pe care l-ai incalzit inainte. Temperatura apei: 28-30 de grade.
  • Sfat: In timp ce stai in cada, daca roseala e concentrata pe o zona anume (spate, decolteu , umeri), aduna petalele din cada si aseaza-le pe zona afectata. Dupa baie, aplica pe piele un unguent pe baza de vitamina K; are actiune antiinflamatorie si calmanta.
4. Energizant cu ardei iute

Ai grija sa nu-ti intre apa in ochi, pentru ardeiul iute ustura!

Beneficii: Ardeiul iute reactiveaza circulatia si da mai multa putere vaselor sanguine.
Preparare: Pune in apa din cada 2 linguri de ardei iute uscat, taiat in bucati mari, sau de pulbere de ardei iute. Temperatura apei: 28 de grade.
  • Sfat: Mareste efectul ardeiului iute cu cateva masaje , pornind de la glezne, de-a lungul pulpei si apoi catre coapse. Dupa baie, frectioneaza-te energic cu un prosop, de jos in sus, apoi aplica-ti pe corp un produs pe baza de struguri si fructe rosii pentru a da mai multa putere peretilor capilarelor.
5. Superhidratant din cartofi

Beneficii:  Baie hidratanta, ideala pentru pielea foarte uscata.
Preparare: Spala 5 cartofi medii, apoi taie-i felii si pune-i intr-o oala cu 4 litri de apa. Fierbe-i 10-15 minute, apoi filtreaza fiertura si toarn-o in cada cu apa calda. Temperatura apei: 30-32 de grade. Daca apa este calda, porii se dilata, iar pielea absoarbe mai bine proprietatile amestecului.
  • Sfat: Adauga in cada 2 linguri de ulei de migdale dulci. Limpezeste bine pielea, ca sa nu capete miros neplacut de la stratul de amidon.
 Sursa: http://ro.stiri.yahoo.com/5-retete-pentru-frumusetea-ta-101110304.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu