miercuri, 10 octombrie 2012

Improvizatie NASA: Statia Spatiala Internationala, reparata cu ajutorul unei periute de dinti

astronauti repara Statia Spatiala Internationala Protv Ad
Solutiile cele mai simple sunt si cele mai bune. Iar acest lucru este valabil chiar si in cazul unor aparate foarte sofisticate, precum Statia Spatiala Internationala. Iata cum au rezolvat astronautii o defectiune.

Saptamana trecuta, astronautii de pe Statia Spatiala Internationala, care valoreaza aproximativ 100 de miliarde de dolari, au fost nevoiti sa faca mai multe reparatii, in exteriorul navei.
Una din cele mai complicate probleme era un surub blocat din cauza mizeriei, pe care nu-l puteau curata sub nicio forma. Acest surub le bloca accesul la o unitate electrica defecta.
Iesirea in spatiu efectuata joia trecuta a fost un esec, astronautii nereusind sa curete si sa desfaca acest surub. Ei au cautat o rezolvare a acestei probleme in timpul weekendului si au reusit reparatia abia miercuri.
Astronautii Sunita Williams si Akihido Hoshide, alaturi de inginerii NASA de la sol, au gasit o solutie foarte simpla si eficienta, folosind un dispozitiv improvizat, care nu costa mai mult de 3 dolari: au atasat o periuta de dinti pe un suport metalic si au reusit sa curete surubul.
periuta de dinti, Statia Spatiala Internationala
Intreaga reparatie a durat peste 7 ore, miscarile in spatiul cosmic fiind dificile, din cauza costumelor de protectie masive pe care trebuie sa le poarte. In acest timp, astronautii nu pot manca, bea apa si nici nu pot folosi toaleta.

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/stiinta/improvizatie-nasa-statia-spatiala-internationala-reparata-cu-ajutorul-unei-periute-de-dinti.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu