vineri, 19 octombrie 2012

EFT pt sanatate fizica si emotionala

 
EFT – Emotional Freedom Techniques (Tehnici de Eliberare Emotionala) este o cale simpla si usor de folosit care se aplica in aproape orice fel de probleme emotionale si fizice:
 
- dureri (de orice fel – cap, spate, gat, umeri, incheieturi, dinti, stomac, dureri generale etc)
- panica / anxietate
- frici / fobii: (vorbit in public, inaltime, serpi, paianjeni si alte insecte, claustrofobie, dentist, ace, ascensoare, zbor, respingere, sex, apa, boala, singuratate, esec, caini etc)
- depresie
- furie
- dependente (dulciuri, alcool, cafea, droguri etc)
- traume, abuzuri (fizice sau emotionale)
- sindrom de oboseala cronica, stres
- insomnie
- probleme de vedere
- slabire
- alergii, lupus, psoriazis
- tensiune, diabet, astm
- disfunctii sexuale, probleme urinare etc.

Aceasta metoda isi are originea in eforturile doctorului american Roger Callahan, care in anii ‘70 a reusit sa-si trateze pacientii folosind metode din medicina traditionala orientala si informatii din teoria cuantica a lui Einstein. Metoda sa (TFT – Thought Field Therapy) a fost preluata si imbunatatita de unul dintre studentii sai, Gary Craig, care este astazi cunoscut in toata lumea drept creatorul EFT – Emotional Freedom Techniques.

Desi metoda a fost initial creata pentru a ajuta in demersurile psihoterapeutice (reduce terapia de la ani sau luni la minute sau ore), a fost modificata astfel incat este foarte usor de invatat si aplicat de catre oricine intr-un timp foarte scurt. 

Ca tehnica de realizare, consta in stimularea cu ajutorul degetelor a catorva puncte aflate pe unele meridiane energetice ale corpului, timp in care se face o referire verbala la problema asupra careia se lucreaza.

La baza metodei sta urmatoarea afirmatie: “Cauza tuturor emotiilor negative este un blocaj in sistemul energetic al corpului.”
 
Si deoarece problemele fizice sunt in mod evident legate de emotiile noastre negative, urmatoarea afirmatie a fost de asemenea demonstrata: “Emotiile negative nerezolvate contribuie in mod semnificativ la aparitia si mentinerea durerilor fizice si a bolilor.”

Nu este nevoie de pregatire in medicina, psihologie sau alte terapii pentru a invata aceasta metoda.

Workshopul cuprinde: o parte de teorie, o parte de demonstratie si o parte de practica.

EFT se poate combina foarte eficient cu alte metode (Reiki, Radiestezie, Inforenergetica etc).
 

Data, locul si investitia:

Data: Duminica 21 octombrie orele 10-19
Investitia: 150 RON
Zona in care se afla sala de curs: Intersectia Stefan Cel Mare cu Lizeanu

Cine este trainerul?

Seminarul este sustinut de Corina Marin – Psiholog, EFT Level 1 Certified Practitoner, Formator certificat de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Detalii despre trainer: http://www.corinamarin.ro/?page_id=115

Cum te poti inscrie?

Trimitand un mail la adresa training@corinamarin.ro sau corinamarin_10@yahoo.com care sa contina: numele si numarul de telefon (si datele companiei daca este cazul). Telefon: 0723 692 712.

Alte cursuri?

Detalii despre alte cursuri pe teme de comunicare, relatii, credinte limitative, psihosomatica etc gasiti pe site-ul www.corinamarin.ro

Puteti vedea o inregistrare de 4 minute a modificarilor la nivelul chakrelor in timpul unei secvente EFT (inregistrare facuta cu Aura Video Camera) - se observa cum initial chakrele sunt dezechilibrate, si in doar cateva minute se echilibreaza. In inregistrare se mai poate observa echilibrarea energiilor de tip Yin cu cele Yang (pe roata colorata, cele doua indicatoare sunt initial separare, insa ajung aproape suprapuse). De asemenea se mai observa cum indicatorul care arata starea generala merge de la neutru la pozitiv.
http://www.youtube.com/watch?v=Nu46mdcpzBM

Iata mai jos un link spre o secventa video in care se arata beneficiile si principiile dupa care functioneaza EFT:
http://www.youtube.com/watch?v=jp5npsxYhY0

Precizari legate de workshop

- Gary Craig nu are pregatire in medicina sau psihoterapie, ca urmare acest curs este unul de dezvoltare personala si nu unul de medicina sau psihoterapie
- Fiecare participant este responsabil pentru propriul sau confort emotional si fizic atunci cand foloseste EFT. Daca veti preda sau aplica aceasta metoda altora o faceti pe propria dvs. raspundere.
- Acest workshop prezinta experienta si viziunea personala a trainerului Corina Marin (recunoscuta de Gary Craig ca EFT-CERT 1) asupra acestei metode, si nu poate inlocui cele peste 140 de ore de inregistrari ale seminariilor pe care le ofera Gary Craig.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu