Sucurile
din frunze verzi combinate cu diverse fructe sunt indicate pentru
întărirea organismului, ajutându-l să lupte cu nenumăratele boli cu care
ne confruntăm. De exemplu, sucul de grâu verde a fost declarat un
supermedicament.
Câte alimente în stare crudă consumi în fiecare zi? Ştii că alimentele preparate termic îşi pierd din substanţele nutritive care ar trebui să hrănească organismul, şi mai mult ele sunt complet lipsite de enzime (pe care le găsim doar în alimentele vii). Potrivit celebrului nutriţionist britanic Gillian McKeith, fără enzime am înceta să mai existăm. "Enzimele determină digestia, detoxifierea, imunitatea şi toate celelalte procese metabolice şi regeneratoare. Calitatea enzimelor noastre este reflectată în propriul nivel energetic şi în vitalitatea noastră. Iar, în cazul în care avem o activitate scăzută a enzimelor, putem să ne confruntăm cu nişte afecţiuni destul de severe", afirmă nutriţionistul în cartea sa "Hrană vie pentru sănătate".
Câte alimente în stare crudă consumi în fiecare zi? Ştii că alimentele preparate termic îşi pierd din substanţele nutritive care ar trebui să hrănească organismul, şi mai mult ele sunt complet lipsite de enzime (pe care le găsim doar în alimentele vii). Potrivit celebrului nutriţionist britanic Gillian McKeith, fără enzime am înceta să mai existăm. "Enzimele determină digestia, detoxifierea, imunitatea şi toate celelalte procese metabolice şi regeneratoare. Calitatea enzimelor noastre este reflectată în propriul nivel energetic şi în vitalitatea noastră. Iar, în cazul în care avem o activitate scăzută a enzimelor, putem să ne confruntăm cu nişte afecţiuni destul de severe", afirmă nutriţionistul în cartea sa "Hrană vie pentru sănătate".
1. Sucul de grâu verde
Este medicamentul cu care Institutul de Sănătate Hippocrates din Florida îşi tratează pacienţii cu cancer (chiar şi în faze terminale) sau alte boli grave. Asta pe lângă un regim alimentar bazat doar pe hrană crudă, cum ar fi diverse seminţe încolţite, nuci crude, legume, fructe şi alge marine. Toate nepreparate termic. Cu ajutorul sucului de grâu verde şi-a tratat cancerul de colon în stadiu 4 fondatoarea Institutului Hippocrates, Ann Wigmore. Acesta conţine cantităţi însemnate de fier, calciu, magneziu, aminoacizi, clorofilă, vitaminele A, C, E cu numeroase efecte benefice asupra organismului:- curăţă sângele şi previne anemia
- menţine starea alcalină a corpului, protejându-l de boli
- scade tensiunea arterială
- curăţă ficatul şi-i oferă protecţie
- împiedică dezvoltarea tumorilor, ajutând la eliminarea toxinelor din corp
- tratează problemele de la nivelul pielii şi a scalpului (revitalizând părul şi împiedicând încărunţirea lui)
- creşte fertilitatea.
2. Smoothie verde cu mango
- 1 mână de frunze de spanac
- 1 banană
- 1 mango
- apă (în funcţie de consistenţa dorită).
3. Suc detoxifiant
- 6 morcovi
- 1 ţelină
- 1 avocado copt
- 1 măr
- suc de lămâie
- 8 frunze de busuioc
4. Suc verde cu spanac şi măr
- 1 mână frunze de spanac
- 1 banană
- 1 măr
- apă şi zeamă de lămâie.
5. Suc verde cu salată şi pătrunjel
- 1 mână de salată verde amestecată cu pătrunjel
- 1 măr
- 1 banană
- apă şi zeamă de lămâie
Sfaturi utile
- Frunzele verzi sunt baza acestor băuturi vindecătoare, de aceea este foarte bine să le roteşti şi să nu foloseşti acelaşi tip de frunze;
- Poţi să apelezi la frunzele de spanac, pătrunjel, ţelină, morcov, salată verde, păpădie, urzică, mentă, busuioc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu