luni, 21 ianuarie 2013

Top 10 greşeli stilistice care te îmbătrânesc

Top 10 greşeli stilistice care te îmbătrânesc În ciuda eforturilor de a şterge de pe chip urmele trecerii timpului, sunt lucruri pe care le faci zilnic şi care, de cele de mai multe ori, au efecte contrarii - de la culorile pe care le porţi şi până la machiajul pe care îl foloseşti. Mai mulţi stilişti au oferit pentru Woman's Day zece exemple de greşeli de stil care îmbătrânesc şi tot atâtea soluţii de remediere, relatează Mediafax.

Prima dintre greşeli este să crezi că, dacă îţi vopseşti părul în nuanţe deschise, vei părea mai tânără. Părul deschis la culoare nu se potriveşte cu toate tipurile de pigmeţi ai pielii, aşa că te poate face să arăţi mai în vârstă decât eşti.

"În cele mai multe dintre cazuri, pielea devine ternă şi capătă tente de galben odată cu înaintarea în vârstă, aşa că nu este mereu recomandat să îşi vopseşti părul blond", spune Teri Guardino, directoare la Alfaparf Milano.

Ea este de părere că trebuie să se obţină un echilibru între culoarea părului şi nuanţa pielii. Astfel, pentru un ten măsliniu, o culoare a părului şaten-roşcat s-ar potrivi de minune, iar dacă pielea este deschisă la culoare, alege să obţii un aspect strălucitor vopsindu-ţi părul în nuanţe de castaniu mediu sau deschis, mai sugerează specialistul.

Când sportul este practicat în exces
Exerciţiile fizice nu ar trebui oprite odată cu înaintarea în vârstă. Însă, dacă "lucrezi" prea mult anumite grupe de muşchi - tricepşii, cvadricepşii şi bicepşii -, acest lucru poate duce la deformări fizice pe termen lung, avertizează instructorul de fitness Tracy Anderson.

"Deoarece ţesuturile care fac legătura între aceste grupe de muşchi slăbesc odată cu înaintarea în vârstă, prea multe execiţii care să implice grupele de muşchi menţionate pot determina un aspect nedorit al pielii", spune Anderson.

Aceasta recomandă ca atenţia în timpul exerciţiilor fizice să se concentreze pe muşchii din jurul taliei şi de pe abdomen, care, odată tonifiaţi, te vor face cu siguranţă să arăţi mai tânără.

Podoaba capilară spune multe despre tine
Revenind la modul în care aspectul părului te poate face să arăţi mai tânără sau, dimpotrivă, să te îmbătrânească, Guardino spune că pletele terne, lipsite de strălucire te pot face să pari mai bătrână cu câţiva ani, comparativ, de exemplu, cu un păr încărunţit, nevopsit, dar bine îngrijit.

"Cu cât îmbătrânim, părul nostru are nevoie de şi mai multă hidratare", spune Guardino. În acest sens, Guardino spune că ar trebui să uiţi de clasicele produse de îngrijire a părului şi să treci la şampoane şi măşti de păr puternic hidratante, pe care să le foloseşti cel puţin o dată pe săptămână, pentru ca părul să devină hidratat şi mai strălucitor.

Dacă îndepărtarea celulelor moarte de la nivelul tegumentului este recomandată şi chiar obligatorie pentru menţinerea unui tonus bun al pielii, exfolierea exagerată este interzisă.

"Când noile celuile ale pielii sunt expuse la mediu înainte de a fi pregătite, pielea devine fragilă şi arată îmbătrânită", explică Lydia Sarfati. Sarfati spune că este important să fie evitate metodele prea dure de exfoliere, cum ar fi microdermabraziunea, produsele pentru exfoliere care conţin prea mulţi compuşi chimici, precum şi intervenţiile cu laser. Specialista adaugă că este suficientă folosirea de două sau de trei ori pe lună a unui gel exfoliant "blând".

Greşelile vestimentare care te fac să pari mai în vârstă
În ceea ce priveşte greşelile vestimentare care te fac să pari mai în vârstă, specialiştii fac referire, printre altele, la sutien. "Multe femei continuă să poarte aceeaşi mărime de sutien tot timpul vieţii, fără a ţine cont că, odată cu trecerea anilor, corpul suferă anumite modificări", spune Barbara Grufferman.

Culorile hainelor sunt şi ele importante pentru menţinerea unui aspect tânăr. Astfel, hainele în tonuri de gri îţi pot estompa trăsăturile şi te pot îmbătrâni, este de părere Natalie Jobty, consultant de imagine. Regula este valabilă mai ales în cazul articolelor vestimentare purtate alături de faţă, cum ar fi eşarfele. Nuanţele de evitat sunt: violet pal, gri, roz prăfuit şi gri pal.

Chiar dacă, odată cu trecerea anilor, ai mai acumulat grăsime în jurul taliei şi îţi doreşti să o elimini, alegerea unor haine prea largi este, cu siguranţă, una neinspirată, spune Barbara Grufferman. Cel mai indicat ar fi să vă adresaţi unui croitor care să vă confecţioneze haine pe măsură.

Când pielea nu îţi mai este “cel mai bun prieten”
Când vine vorba de hidratarea pielii, experţii spun că nu contează ce cremă hidratantă foloseşti, atâta timp cât aceasta reuşeşte să îţi menţină o piele moale, catifelată şi să îndepărteze toxinele care se acumulează la nivelul tegumentului. "Plusaţi hidratarea cu aportul zilnic de apă. Chiar şi atunci când credeţi că aţi consumat suficientă apă, beţi şi mai multă", spune Grufferman. Cel puţin nouă pahare cu apă băute zilnic şi un consum moderat de cafea şi alcool, care au efect diuretic, asigură o bună hidratare din interior.

Machiajul este, la rândul lui, un element-cheie în menţinerea unui aspect tânăr. Folosirea unui tuş de ochi prea pronunţat poate face ca ochii să arate mai mici, adăugând astfel ani celor deja existenţi şi subliniind ridurile. "Încercaţi să folosiţi un creion de ochi moale, cremos şi nu trasaţi linii groase", spune Erica Bishop, specialist cosmetician pentru brandul Perspectives. Un creion contur de ochi poate îmblânzi trăsăturile şi te poate face să arăţi mai tânără.

Fără machiaj este rău, dar şi prea mult machiaj strică, mai spun specialiştii. În cazul în care pudra sau fondul de ten sun folosite din abundenţă, chiar şi ridurile fine se pot accentua. Indicat ar fi, spune Grufferman, să începeţi machiajul cu hidratarea pielii şi să continuaţi cu un fond de ten hidratant, adăugând la final, numai dacă este absolut necesar, creion corector. "Pentru a acoperi cearcănele sau petele de pe faţă", este de părere stilista.

Sursa: http://www.one.ro/fashion/moda-stil/top-10-greseli-stilistice-care-te-imbatranesc-10479560

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu