Poate precizarea este uşor forţată (de amorul artei), dar un lucru este sigur: n-am reuşi să cunoaştem adevărata fericire dacă nu am idealiza, din când în când, realitatea, dacă nu am urca emoţiile pe un piedestal, dacă nu am aspira spre iubirea perfectă.
A fi romantic într-o lume a realismului care se luptă pentru supremaţie încă din secolul al XIX în toate domeniile, de la artă la stil de viaţă, este o provocare.
Noi nu mai trăim în perioada în care romanrtismul era un dat cotidian, ci într-o etapă în care romantismul este "sarea şi piperul" sau poate manifestarea unor atitudini greu de asumat. Bineînţeles, dacă nu este complet uitat!
Apoi, chiar şi atunci când el există, romantismul are o faţă nouă, destul de diferită de cea a romantismului de modă veche.
Tehnologizarea lumii în care trăim, viteza cu care se schimbă evenimentele şi cu care evoluează caracterele umane ne obligă pe cei mai mulţi să recurgem la relaţii ceva mai pragmatice şi la forme atipice de romantism.
Ne spunem "te iubesc" prin mesaje sau prin postări pe Facebook, ne trimitem melodii prin "transfer.ro", ne spunem "mi-e dor de tine!!", rapid şi scurt, prin WhatsApp… Flori nu mai cumpărăm, postăm imagini cu ele pe wall-ul de pe Facebook. Cu acest prilej, facem din iubire un eveniment public.
Dacă nu ne grăbim să ajungem acasă imediat după servici ca să ne putem odihni, mergem la întâlniri care nu au nimic ieşit din comun – întâlniri la cină sau la un pahar de vin care doar ne aduc mai aproape fizic, fără detalii care să facă diferenţa.
De multe ori, am impresia că a devenit o ruşine să devii romantic – eşti catalogat drept "fraier". "Ce, vrei să spună că eşti prostul care ar face orice pentru ea?', este întrebarea pe care am auzit-o de multe ori.
Sau eşti prea siropos sau suspectat de patetism exagerat – pe scurt, eşti "trade off" sau înafara pieţii. Nu se mai poartă, este depăşit de vremuri, oamenii chiar nu se mai bucură de parfumul scrisorilor de dragoste.
Totuşi, romantismul de modă veche a rămas undeva în "cufărul" din sufletul fiecăruia dintre noi.
Din contră, te vei simţi special, ca un spectator care urmăreşte propriul spectacol inedit.
Câteva idei pentru clipe romantice de modă veche:
1. Cui nu-i place un cântec de dragoste?
Angajează, pentru o oră, un cântăreţ (care nu trebuie neapărat să fie foarte cunoscut) şi roagă-l să îi facă o vizită iubitei tale, dăruindu-i "cântecul vostru" sau cântecul ei preferat.
Asta dacă tu nu ai voce... În caz contrar, arată-i cât de mult o iubeşti, printr-o serenadă profundă, dar şi uşor amuzantă.
2. Scrie-i!
Pe vremea lui Jane Austen, scrisorile făceau parte din universul îndrăgostiţilor...
Dacă azi e mai comod să trimitem mail sau să ne spunem "ce avem de spus" la telefon, nu înseamnă că ne este interzis, ca o dată la câteva luni, să îi scriem câteva nimicuri dulci, care vor căpăta o valoare mai mare dacă nu vor fi spuse faţă în faţă.
3. Sărută-i mâna
Acest sărut are o valoare inestimabilă, un amestec de iubire, respect, intimitate şi atitudine oficială în acelaşi timp.
Pentru că suntem în 2013, gestul venit de la femei şi îndreptat către bărbaţi poate fi la fel de senzual, doar că nu trebuie făcut cu aceeaşi întindere de mână.
4. Împrumută-i sacoul tău (sau chiar geaca de piele), dacă vă prinde ploaia împreună.
5. Scapă de maşini şi invit-o la o plimbare mai deosebită, călărind, de exemplu.
6. Doar dansaţi, prin casă.
7. Nu vă întâlniţi direct la restaurant, mergi să o iei de acasă.
8. Cuplurile din coloniile vechi nu prea aveau de ales, aşa că mâncau la lumina lumânării şi era romantic, de la sine.
Reinventează acest obicei trecut pentru o schimbare romantică.
9. Adoptă unele dintre alegerile bărbaţilor din anii 60 - înlocuieşte cinele normale cu întâlnirile la un pahar de milkshake.
Sursa: http://www.one.ro/relatii-sex/relatii/dragostea-ca-odinioara-romantismul-de-moda-veche-10510536
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu