sâmbătă, 12 ianuarie 2013

Conferința Națională de organizare a Proiectului Internațional Marriage Week 2013 - Oradea

Proiect internaţional - Săptămâna Căsătoriei la Oradea


Autor: Loredana Ionaş


În perioada 7-14 februarie, se va derula proiectul internaţional "Săptămâna Căsătoriei - Marriage Week", care se află, în prezent, în faza de organizare a activităţilor locale şi naţionale. Ieri, în sala mică a Primăriei Oradea, a avut loc întâlnirea coodonatorilor de proiect pe plan naţional, la care invitat special a fost Corneliu Szekely - Haţegan, coodonatorul şi iniţiatorul proiectului internaţional în România.

Moderatorul întâlnirii a fost preşedintele UFBO, ing. Mioriţa Săteanu, coordonator naţional interimar al proiectului internaţional. După prezentarea invitaţilor, domnia sa a făcut o scurtă trecere în revistă a activităţilor desfăşurate anul trecut în cadrul proiectului "Săptămâna Căsătoriei" la Oradea, insistând asupra impactului extraordinar pe care acestea le-au avut în rândul copiilor şi tinerilor. "Activităţile desfăşurate de noi anul trecut, în cadrul proiectului, au avut un răsunet puternic. Am putut comunica cu tinerii şi le-am putut demonstra copiilor cum ar trebui să se desfăşoare viaţa într-o familie. Foarte interesante au fost întâlnirile de la Liceul Teoretic german "Friedrich Schiller", unde am organizat un concurs de desene despre ideea de familie. Copiii sunt foarte buni observatori, ei văd ceea ce greşesc părinţii şi nu doresc să li se întâmple lor sub nicio formă", a spus Mioriţa Săteanu, ieri, în deschiderea evenimentului. În continuare, a luat cuvântul Corneliu Szekely - Haţegan, coodonatorul şi iniţiatorul proiectului internaţional în România, care a menţionat că grupul de lucru Săptămâna Căsătoriei de la Oradea merge cel mai bine din ţară, oraşul nostru găzduind, anul trecut, un număr impresionant de evenimente. "Căsătoria nu este un contract, e un legământ, un angajament total şi definitiv. Sunt studii care arată că persoanele căsătorite trăiesc mai mult, câştigă mai bine şi sunt mai fericiţi", a mai spus Szekely. Potrivit acestuia, printre scopurile acestui proiect, se numără: crearea unui calendar naţional de evenimente şi acţiuni pentru cuplurile căsătorite; încurajarea cuplurilor căsătorite şi pe cele care se pregătesc pentru mariaj să dezvolte relaţii conjugale armonioase, bazate pe un angajament total şi definitiv; conştientizarea tineretului privind importanţa încheierii căsătoriei şi a îmbunătătăţirii acesteia, în condiţiile în care tot mai mulţi tineri preferă să trăiască în concubinaj, precum şi reunirea tuturor segmentelor societăţii care vor să contribuie la îmbunătăţirea vieţii familiilor din România (organizaţii, biserici, firme etc.).

________________________________________________________________
Joi  10.01.2013 începând cu ora 12:00, la Sala Mică de Ședințe a Primăriei Municipiului Oradea a avut loc ședința grupului de lucru Marriage Week România 2013.

Subiectul major  dezbatut pe agenda intalnirii de lucru Saptamana Casatoriei a fost  formarea unei echipe de coordonare nationala  a campaniei Saptamana Casatoriei.
Rezultatul discutiilor:
a) D-na Miorița SĂTEANU a fost aleasă coordonator național

b) Au fost aleși coordonatorii nationali asistenti (Psiholog Alin CREȚU, Corneliu SZEKELY, KATONA Tiberiu, Georgiana SZEKELY).

c) Au fost aleși coordonatorii pe probleme specifice:
- coordonator pe probleme de educație - Psiholog Crina CREȚU;
- coordonator administrare site - Bibliotecar Delia PANTEA;
- coordonator relații cu străinătatea - Mihaela POPOVICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu