luni, 28 ianuarie 2013

Responsabilitate financiara - concurs pentru elevi

BCR desfasoara un proiect de educatie financiara pentru elevi 

Acesta consta intr-o expozitie interactiva organizata la Muzeul National de Istorie a Romaniei si un concurs cu teme financiare.



BCR si Erste Group Bank, in parteneriat cu Muzeul National de Istorie a Romaniei si Ministerul Educatiei Nationale desfasoara proiectul de educatie financiara “Fabuloasa lume a banilor”. Acesta consta intr-o expozitie interactiva si o competitie cu teme financiare dedicate elevilor de clasele I-VIII. `   

Expozitie interactiva cu tema financiaraAfisul proiectului 'Fabuloasa lume a banilor'


Expozitia este organizata la Muzeul National de Istorie a Romaniei pentru elevii cu varste intre 7 si 14 ani. In cadrul acesteia, a fost creat un spatiu asemanator unui mini-orasel in care au fost instalate mai multe aparate special create pentru copii: bancomate, un magazin cu produse cu case de marcat, un aparat de tiparit bacnote etc.

Cu ajutorul acestora, vizitatorii sunt implicati in diverse situatii financiare. De exemplu, prin diferite jocuri, ei invata despre cum functioneaza o banca, cum sa-si gestioneze bugetul la cumparaturi, cum sa economiseasca, in ce sa investeasca etc. Vizita include 10 zone care corespund fiecarei situatii. Pentru a putea parcurge traseul, elevii primesc un card cu un anumit buget pe care invata sa-l foloseasca responsabil.

Expozitia este deschisa pana pe 30 aprilie 2013, iar orarul de vizita este de miercuri pana duminica, in intervalul 10:00 - 17:00. 

Competitie dedicata elevilor


Elevi in vizita la expozitia interactiva In cadrul proiectului, BCR a lansat si o competitie cu tema financiara pentru elevii din clasele I-VIII numita “Pusculita cu idei”. In competitie se pot inscrie clase de elevi, impreuna cu un profesor coordonator. O scoala poate participa cu mai multe clase. Pentru inscrierea in concurs, echipele trebuie sa realizeze:
  • pusculita din materiale reciclate cat mai creativa si originale
  • un plan de afacere pornind de la un buget fictiv de 1.500 de euro. Afacerea trebuie sa aiba ca scop strangerea de fonduri pentru a acoperi o nevoie identificata in scoala lor sau in comunitatea locala
Profesorul coordonator trebuie sa trimita o fotografie a pusculitei realizate de elevi si un formular (acesta poate fi descarcat aici ) care descrie ideea de afacere la adresa comunitate@bcr.ro.

Termenul limita pentru trimiterea proiectelor este 1 februarie 2013.

Proiectele vor fi realizate de catre un juriu format din reprezentanti BCR si din Ministerul Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului in functie de urmatoarele criterii: claritatea formularii obiectivelor, detalierea bugetului in limita stabilita, valorificarea abilitatilor elevilor, originalitatea etc.

Castigatorii vor fi anuntati pe site-ul www.bcr.ro, in saptamana 25 februarie – 1 martie 2013. Premiile oferite sunt: 1.500 de euro (Premiul I), 1.000 de euro (Premiul II) si 500 de euro (Premiul III). Premiile vor fi acordate in cadrul unui eveniment de premiere care va avea loc la Bucuresti, la Muzeul National de Istorie, in cadrul expozitiei „Fabuloasa lume a banilor”.

Proiectul face parte din programul international de implicare in comunitate al Grupului Erste, “Sponsorizare care aduce Valoare ”.


Material realizat de Monica Marincas, Redactor ResponsabilitateSociala.ro.

Sursa: http://www.responsabilitatesociala.ro/stiri-csr/bcr-desfasoara-un-proiect-de-educatie-financiara-pentru-elevi.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu