duminică, 17 iunie 2012

Vaticanul anunta "descoperirea secolului". Documentele care vor schimba istoria bisericii crestine

Osservatore Romano, publicatia oficiala a Vaticanului, a anuntat descoperirea in Biblioteca din Munchen (Germania) a unor documente crestine inedite.
Vaticanul anunta "descoperirea secolului". Documentele care vor schimba istoria bisericii crestine
Este vorba de 29 de predici inedite care apartin marelui ganditor si teolog crestin Origene, care dateaza de la inceputul secolului al III-lea e.n., informeaza AFP.
"Este, potrivit tuturor probabilitatilor, descoperirea secolului", realizata de profesoara de filologie italiana Marina Molin Pradel, la Bayerische Staatbibliothek din Munchen, afirma publicatia Vaticanului.
Origene este considerat "parintele exegezei biblice", intrucat a comentat toate cartile din Vechiul si Noul Testament, si a fost unul dintre primii mari filosofi crestini.
Studiind, in aprilie, un codex bizantin din secolul al XI-lea, "Monacensis" grec 314, Marina Molin Pradel a observat ca anumite predici continute in acest codex corespund celor scrise de Origene in prima jumatate a secolului al III-lea si traduse apoi in latina la inceputului secolului al V-lea.
"Cercetatoarea a ajuns la concluzia ca toate cele 29 de predici continute in codex, considerate pana atunci inedite, apartin marelui intelectual crestin", afirma Osservatore Romano.
Origene, nascut in Egipt in jurul anului 185, i-a urmat, in anul 215, lui Clemente Alexandrinul la conducerea Scolii teologice din Alexandria.
El a infiintat apoi o scoala teologica in Cezareea, in Palestina. A murit in anul 253, in orasul Tyr din Fenicia.
Origene se afla la originea "Lectio divina", o practica manastireasca de rugaciune, relansata de Papa Benedict al XVI-lea.

Sursa: http://ro.stiri.yahoo.com/vaticanul-anunta-descoperirea-secolului-documentele-care-vor-schimba-060300627.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu