duminică, 3 iunie 2012

Conferinta mondiala a IFS - cu tema - Democratie Incluziune , Tinerete!





Intre 22 si 26 mi a avut loc la Stockholm, Suedia conferinta mondiala a IFS - cu tema - Democratie Incluziune , Tinerete!

Au fost prezenti reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale, IFS =The International Federation of Settlements and Neighborhood Centers,  federatie a organizaţiilor naţionale, regionale şi locale care lucreaza  pentru consolidarea comunităţilor din întreaga lume.


Lista de participanti arata  acoperirea globala prin reprezentati din -Suedia,  SUA, Finlanda, Germania, Austria , Franta, Olanda, Canada, Ungaria, Anglia, Australia, Groenlanda, Venezuela, India, Polonia , Danemarca si Romania.


Delegatia Romaniei  la conferinta  a   fost formata din : Miorita Sateanu, presedinta UFB membra in federatie de peste  10 ani, si Sabina Morie, Dragos Gutu si Sebastian Palaghita, studenti oradeni membri ai UFBihor.














Doamna Sateanu a prezentat la acesta conferinta  Campania de combatere a violentei in care uniunea femeilor se implica in fiecare an.

Brosura conferintei poate fi descarcata .


Cele trei zile au fost impartite intre conferinte- workshopuri si vizite in Stockholm.
Doamna Sateanu a  fost impresionanata de  intalnirea cu presedinta consliului local al orasului- Margareta Bjork , care a subliniat ca in CL predomina femeile.

O alta propunere  dupa intalnirea intre doamna Sateanu, dr. Bobbi Nassar reprezentanta UN pentru drepturile omului in IFS si doamna Renate Wilkening de la ufaFabrik care coordoneaza ONG urile din IFS a fost reluarea conferintelor europene ale IFS , iar gazda urmatoarei intalniri sa fie Oradea in luna mai 2013 pe tematica- educatie, societate multiculturala  si servicii sociale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu