joi, 28 iunie 2012

Cu ce se mai racoresc unii? Pai direct cu elicopterul...

Sudioul de design Raffaele Iannello propune în această vară un tip de ventilator mai puţin obişnuit, sub forma unui... elicopter.

Este vorba despre reproducerea la scara 1:9 a unui legendar aparat Hughes/MD 500, a cărui formă, spun italienii de la Raffaele Iannello "reprezintă în mentalul colectiv tocmai imaginea elicopterului prin excelenţă".
Originalul ventilator şi-a făcut debutul în cadrul târgului de design de la Milano, Milan Design Week 2012, iar modelul MD500 a fost ales de către designerii de la Raffaele Iannello drept sursă de inspiraţie tocmai pentru capacitatea sa de a face looping-uri, o figură de acrobaţie aeriană inaccesibilă majorităţii elicopterelor, neproiectate să poată zbura astfel, cu capul în jos. Singura problemă, remarcată şi de unii comentatori, ar fi să nu te ia ameţeala şi mai tare atunci când ai luat ceva alcool la bord, te aşezi pe fotoliu şi ridici niţel privirea spre tavan.

Ventilatorul este disponibil într-un singur model, de culoare neagră cu o bază argintie, fiind produs din fibră de sticlă cu lamele din fibră de carbon şi o structură internă de rezistenţă din aluminiu. Motorul are trei viteze şi poate fi activat prin telecomandă. Diametru elicei atinge 140 cm, iar baza măsoară 70 cm. Preţul nu a fost comunicat încă, dar - ştii cum se spune - dacă întrebi cât costă, înseamnă că nu ţi-l permiţi de fapt. Pardon, nu ţi-l permiţi încă, desigur...

Sursa: http://www.playboy.ro/playground/hardware/cu-ce-se-mai-racoresc-unii-pai-direct-cu-elicopterul-9730895

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu