luni, 11 iunie 2012

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Orizont Oradea-Școala Europeană din 2012


Joi 7 iunie 2012 ora 13.oo la Palatul Parlamentului din București a avut loc festivitatea de premiere a celor 61 de școli care au obținut certificatul de Școală Europeană 2012.
Bihorul a fost reprezentat de două instituții de învățământ: Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Orizont Oradea și Liceul Aurel Lazăr Oradea. La festivitatea desfășurată în sala Spiru Haret de la Palatul Parlamentului a participat delegația C.Ș.E.I. Orizont Oradea formată din director adjunct prof. Elena Erdeli, coordonatorul de programe și proiecte europene prof. Petruț Raluca și eleva Musta Bianca, clasa a VII-a. Ministrul interimar al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Liviu Marian Pop a fost cel care a premiat școlile câștigătoare.
Reprezentantele  C.Ș.E.I. Orizont Oradea au fost onorate să se afle la această festivitate alături de ceilalți premianți. Emoția mea este dublă mărturisește dir. adj. prof. Elena Erdeli. În primul rând sunt fericită pentru că la nici doi ani de la înființarea C.Ș.E.I.Orizont Oradea școala dovedește prin obținerea acestui certificat că desfășoară o gamă variată de parteneriate naționale și internaționale. Ne-am clasat pe locul 39 în urma punctajului obținut la verificarea documentelor justificative ale proiectelor derulate. În al doilea rând pentru că mă aflu pentru a doua oară la o astfel de premiere, în 2007 fiind reprezentanta unei alte școli din județul Bihor.  Sperăm ca și în 2015 să reprezentăm cu cinste Bihorul la această competiție.
La cea de-a noua ediție a  concursului „Şcoala Europeană" din acest an s-au înscris 110 de unităţi de învăţământ preuniversitar din 37 de judeţe şi municipiul Bucureşti doar 61 dintre acestea reușind să obțină titulatura de școală europeană.
Dobândirea titulaturii de școală europeană presupune o procedură de evaluare a calităţii managementului şcolii, reflectat în documentele manageriale, precum şi a dimensiunii europene și a impactului pe care activităţile derulate în cadrul proiectelor europene l-a avut asupra culturii organizaţionale a şcolii.
Evaluarea candidaturilor înscrise în competiţie s-a realizat după următoarele criterii: coerenţa activităţilor derulate în cadrul proiectelor comunitare cu politica generală a instituţiei şcolare, integrarea activităţilor derulate în cadrul proiectelor în programul curent al şcolii, asigurarea egalităţii de şanse, varietatea disciplinelor de studiu (ariilor curriculare) implicate/ activităţilor educative şcolare şi extraşcolare, continuitate şi constanţă în derularea de activităţi/proiecte/programe comunitare, strategie şi modalităţi de implementare şi evaluare, strategie şi modalităţi de valorizare (diseminare şi exploatare a rezultatelor/produselor), dezvoltarea dimensiunii europene a educaţiei prin activităţile de cooperare europeană şi calitatea documentelor de candidatură (documentele manageriale din perioada 2009-2012, formularul de candidatură şi portofoliul ilustrativ).
Certificatul „Şcoală Europeană" este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care unitatea de învăţământ trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut. C.Ș.E.I. Orizont Oradea își propune să candideze și în 2015 la obținerea acestui titlu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu