luni, 4 iunie 2012

Festivalul internaţional „Flori de mai” ediţia a V-a, la Oradea

Ca în fiecare an, la sfârşitul lunii mai, C.S.E.I. ”Orizont” sub conducerea dir. prof. dr. Maruşca Angela şi dir. adj. prof. Erdeli Elena, este onoarat să-şi primească oaspeţii primăverii din diverse colţuri ale ţării (anul acesta 7 judeţe) însă de această dată oaspeţii au venit şi mai de departe şi anume din Germania, Polonia, Turcia, Ungaria şi nu în ultimul rând din ţara reginei – Anglia. Evenimentul de amploare care a făcut posibilă această întâlnire a partenerilor adunaţi în Oradea a avut loc la Teatrul „Arcadia” care pentru câteva ore a fost gazda festivalului  internaţional avizat de M.E.C.T.S. - „Flori de mai” - coordonat  şi prezentat de prof. Adriana Elena Ficuţ. La prezentare a mai participat şi prof. Adina Cărădan, însă pentru a traduce în limba engleză musafirilor de peste hotare.
Mesajul transmis de coordonatoare a fost acesta:
„Primavara este anotimpul când natura reînvie, iar prin această manifestare dorim să readucem speranţa şi bucuria în inima acestor copii. Terapia prin artă este modalitatea eficientă de  recuperare a copiilor cu CES, iar prin activităţile cuprinse în acest proiect (teatrul, dansul, muzica, desenul, pictura, instrumente ale artterapiei) noi ne propunem să ameliorăm într-o oarecare măsură dizabilităţile elevilor noştri şi să demostrăm că în ciuda deficienţei de care suferă şi ei pot să realizeze “lucruri mari”. Şi într-adevăr au dovedit că sunt în stare să realizeze lucruri cu adevărat mari. Dovadă au fost premiile câştigate şi aprecierile primite din partea juriului format din specialişti atât ai învăţământului special (insp.de specialitate în înv. special prof. Gyori Doina, lect. univ.dr. Karla Bart de la Univ. din Oradea de la specializarea Psihopedagogie Specială şi directori ai centrelor şcolare prof. ing. Varga Ileana, prof. Ficuţ Silvia, prof. Vese Alina,) dar şi specialişti ai folclorului precum d-l Crăciun Parasca şi solistul de muzică populară Cornel Borza care la final a cântat pentru toţi musafirii. Nu putem să-i ignorăm pe colegii noştri din grupul „Răsunet” care mereu ne cântă şi ne încântă sufletele cu un cântec de sezon şi cărora le dorim sănătate şi viaţă lungă.
Ca şi în anii precedenţi, festivalul s-a desfăşurat pe secţiuni: teatru, dans/grup vocal şi expoziţie, toţi participanţii au fost câştigători ai unui premiu, iar copiii au mai primit şi un cadou cu ocazia zilei de 1 Iunie. Toate momentele prezentate publicului şi juriului au fost răsplătite cu aplauze şi mai apoi cu dulciurile mult aşteptate, făcându-i fericiţi pe micii actori.
Participanţii la festival au fost încântaţi de modernele flori confecţionate din baloanele modelate de Thomas, iar sponsorii au fost şi de această dată la înălţime(S.C.ORAMAR COM S.R.L., S.C. FARMZOOVET S.R.L.,Clubul ROTARCT, studenta Ioana Popa şi persoane fizice generoase (care nu au vrut să li se ştie numele)cărora coordonatorii le mulţumeşte şi îi mai aşteaptă şi la Festivalul de Crăciun.
Datorită faptului că la festival au participat 233 de cadre didactice, organizatorii nu le pot aminti toate numele doar pot să le mulţumească atât lor cât şi copiilor şi părinţilor implicaţi şi îi asigură de parteneriatul viitor.
De asemenea tot coordonatorilor le revine datoria de a mulţumi partenerilor şi colaboratorilor care s-au mai implicat direct, precum: Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, Asociaţia Naţională a Profesorilor Psihopedagogi Orizont, Teatrul „Arcadia”, Grupul de firme „Trei G” Oradea  dar şi persoane fizice şi cadre didactice devotate.
                                                                      Prof.  Maria Ungur

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu