duminică, 17 iunie 2012

Iluzia Truman Show, boala mentala care ii face pe oameni sa creada ca viata lor este un film

Jim Carrey The Truman Show Protv Ad
Sindromul de care sufera aceste persoane este numit "Iluzia Truman Show", dupa filmul de mare succes din 1998 in care Jim Carrey joaca rolul unui barbat in varsta de 30 de ani, care descopera ca este personajul principal intr-o lume fictiva.

Nu se stie exact cat de comuna este aceasta boala, deoarece majoritatea suferinzilor nu cauta ajutor psihiatric, relateaza Huffington Post.
"Am tratat primii oameni bolnavi de acest sindrom acum zece ani, desi unii pacienti se confruntasera cu aceste simptome de ani de zile", a declarat Dr. Joel Gold, coautor al unei lucrari pe aceasta tema.
Opera lui Dr. Gold prezinta cinci cazuri de bolnavi de "Iluzia Truman Show", aratand cat de ciudata poate fi aceasta afectiune.
Unul din pacienti credea ca atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001 nu se intamplasera cu adevarat si ca totul facea parte din scenariul filmului in care juca. Acesta a calatorit special la New York, pentru a vedea daca Turnurile Gemene erau inca in picioare.
Un alt bolnav isi facuse un plan sa mearga la New York si sa se vada cu o femeie necunoscuta in varful Statuii Libertatii, pentru a fi eliberat de sub controlul regizorului filmului in care se afla.
Astfel de cazuri se aseamana foarte mult cu pelicula "Truman Show", dar cate din ele sunt cauzate de reality-show-urile de pe TV sau chiar de filmul cu Jim Carrey?
"Reality show-urile nu sunt de vina pentru problemele de care sufera aceste persoane. Noi credem ca desele cazuri in care diferiti oameni devin faimosi peste noapte, fara a avea vreun talent, contribuie la intretinerea acestui sindrom in randul indivizilor mai vulnerabili", a precizat Dr. Gold.

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/bizar/iluzia-truman-show-boala-mentala-care-ii-face-pe-oameni-sa-creada-ca-viata-lor-este-un-film.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu