marți, 12 iunie 2012

Inception devine realitate. Iata masca de dormit care-ti permite sa-ti controlezi visele.

Masca Remee Protv Ad
Doi oameni de stiinta din New York au creat masca de dormit, intitulata Remee, care le permite oamenilor sa aiba vise lucide, pe care sa le poata controla.
Ideea inventarii unei masti care sa le permita oamenilor sa isi controleze visele apartine lui Duncan Frazier si Steve McGuigan, fondatorii companiei Bitbanger Labs.
Pentru a obtine 35.000 de dolari, bani necesari realizarii acestui proiect, cei doi prieteni au cerut ajutor pe site-ul destinat in mod special strangerii de fonduri Kickstarter. Pana in prezent peste 6500 de persoane au pus gaj aproximativ 572.000 de dolari pentru a finanta proiectul Remee.
Masca are atasata pe partea interioara sase LEDuri rosii, prea slabe pentru a-l trezi pe cel care viseaza dar suficient de vizibile pentru a fi inregistrate de creier. Luminile pot fi programate pentru a produce o secventa dorita de utilizator.
Stagiile somnului sunt impartite in doua mari categorii: non-REM (faza a somnului in care persoana care doarme nu viseza) si REM (etapa a somnului caracterizata prin miscari oculare rapide sub pleoapele inchise). Visele apar doar in faza REM.
Remee este capabila sa identifice stagiile REM si sa "patrunda" in vis cu ajutorul celor sase LEDuri.
Practic ideea functionarii acestei masti este simpla: in timp ce o persoana viseaza, aceasta observa mai multe lumini rosii care se aprind intermitent in departare si care ii semnalizeaza ca se afla intr-un vis.
Odata constientizat acest lucru, persoana poate alege sa faca absolut orice isi doreste, fie ca acest lucru inseamna o excursie scurta la Antarctica sau o calatorie in timp.
Masca Remee este disponibila in cinci culori si poate fi achizitionata in schimbul a 95 de dolari bucata.

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/ilikeit/doi-cercetatori-au-reusit-sa-creeze-masca-de-dormit-care-ti-permite-sa-ti-controlezi-visele-video.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu