marți, 12 iunie 2012

Arma viitorului. S-a inventat dispozitivul care se joaca cu mintea ta si te reduce la tacere

arma sonora Protv Ad
Japonezii nu se dezmint si vin cu o noua inventie uluitoare, desprinsa parca din filmele science fiction: arma care te…amuteste.
Ciudatul dispozitiv, creat de Kazutaka Kurihara si Koji Tsukada functioneaza cu unde sonore si nu raneste in niciun fel persoana impotriva careia este folosit. Iata cum functioneaza:
Aparatul inregistreaza vocea persoanei si o reda dupa numai 0,2 secunde, astfel incat se produce un ecou. Astfel, creierul uman va fi “zapacit” de ce aude si regiunea responsabila cu vorbirea se va bloca pur si simplu.
arma sonora
Aceste “arme psihologice” pot avea intrebuintari cat se poate de practice, cred inventatorii lor. Spre exemplu, aparatul poate fi folosit in biblioteci, ca sa oblige studentii galagiosi sa taca din gura, sau la intruniri, pentru a convinge participantii sa nu intrerupa discursurile de la tribuna.
De asemenea, dispozitivul poate fi folosit la protestele de strada sau pentru a reduce la tacere un politician cu opinii nepopulare, scrie Daily Mail.
O alta intrebuintare utila a acestui aparat este in cazul persoanelor care se balbaie, auzirea ecoului propriei voci ii poate ajuta sa vorbeasca mai fluent, spun savantii care au inventat aceasta arma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu