|
Ceea ce azi numim "traditional", in vremurile de inceput ale
berii, metodele artizanale au evoluat in urmatoarele secole sub atenta
observatie a abatilor. Manastirile trapiste care prepara azi berea au
fost ocupate in a doua jumatate a secolului al XVIII-lea de catre
calugarii care fugeau de Revolutia franceza. Ciudat insa, prima fabrica
de bere trapista din Belgia si-a inceput activitatea abia in 1836, la
aproape de 50 ani dupa revolutie. Berea produsa aici era doar pentru
calugari si este descrisa ca fiind una "neagra si dulce".
Azi berea belgiana numara 400 de sortimente, pentru toate
gusturile: filtrata, blonda, de culoarea ambrei, cu cirese sau piersici,
cu mere sau simpla si amara.
|
|
Vino sa explorezi ZONA BERILOR BELGIENE permanent amenajata in hipermarketul tau CORA.
Sigur vei gasi o bere pe gustul tau.
|
|
|
|
Cand spui Belgia, primul lucru care iti vine in minte este
berea. Ce e drept, belgienii se pot lauda cu peste 400 de feluri de
bere.
Berea belgiana dateaza inca din zilele primelor cruciade, cu
mult inainte ca Belgia sa fie intemeiata ca stat independent. Sub
tutela bisericii Catolice, localnicii francezi si flamanzi preparau si
distribuiau bere, strangand astfel fonduri pentru biserica. Din motive
de igiena, berile cu continut scazut de alcool erau de preferat apei
pline de microbi.
|
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu