miercuri, 14 noiembrie 2012

Sarbatorim cu fast zilele Belgiei!



13.11.2012
Ceea ce azi numim "traditional", in vremurile de inceput ale berii, metodele artizanale au evoluat in urmatoarele secole sub atenta observatie a abatilor. Manastirile trapiste care prepara azi berea au fost ocupate in a doua jumatate a secolului al XVIII-lea de catre calugarii care fugeau de Revolutia franceza. Ciudat insa, prima fabrica de bere trapista din Belgia si-a inceput activitatea abia in 1836, la aproape de 50 ani dupa revolutie. Berea produsa aici era doar pentru calugari si este descrisa ca fiind una "neagra si dulce".

Azi berea belgiana numara 400 de sortimente, pentru toate gusturile: filtrata, blonda, de culoarea ambrei, cu cirese sau piersici, cu mere sau simpla si amara.
 
Vino sa explorezi ZONA BERILOR BELGIENE permanent amenajata in hipermarketul tau CORA.
Sigur vei gasi o bere pe gustul tau.
 


Cand spui Belgia, primul lucru care iti vine in minte este berea. Ce e drept, belgienii se pot lauda cu peste 400 de feluri de bere.

Berea belgiana dateaza inca din zilele primelor cruciade, cu mult inainte ca Belgia sa fie intemeiata ca stat independent. Sub tutela bisericii Catolice, localnicii francezi si flamanzi preparau si distribuiau bere, strangand astfel fonduri pentru biserica. Din motive de igiena, berile cu continut scazut de alcool erau de preferat apei pline de microbi.


Primiți acest email deoarece sunteți utilizator cora.ro. Pentru dezabonare instant apăsați aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu