vineri, 9 noiembrie 2012

Cele mai responsabile companii față de mediu în 2011


Ecologie / Getty Images

Danone România și DHL International România au obținut marele premii în cadrul galei Green Business Index 2012, care a avut loc ieri seară la Hotel Marriot din Capitală.

Organizată pentru al treilea an consecutiv, gala este un eveniment national de recunoaștere a meritelor companiilor de la noi în domeniul protecție mediului. Cele 300 de companii înscrise anul acesta au fost evaluate în 7 domenii relevante pe baza unor indicatori de perfomanță de mediu, generați conform principiilor ISO, raportarea fiind realizată pentru anul 2011.

Danone, aleasă, potrivit raportului Green Business Index 2012, în fruntea clasamentului pentru sectorul de activitate industrie/producție, a acordat atenție în special minimizării utilizării resurselor și protejării apei, aerului și solului. Printre măsurile luate de companie s-au numărat implemntarea unui sistem eficient de colectare selectivă și introducerea în modul de calcul al bonusului anual al angajaților a unui indicator de mediu – reducerea amprentei de carbon.

Potrivit organizatorilor GBI, DHL International, marea câștigătoare pentru sectorul servicii/comerț, și-a concentrat activitatea eco pe strategii de reducere a consumului de resurse și a emisiilor de carbon, care includ înnoirea periodică a flotei de mașini pe criterii ecologice, cursuri de eco-driving pentru angajați, implemntarea de inovații și tehnologii avansate, reciclarea deșeurilor și proiecte de creare a unor zone verzi.

Sursa: Cele mai responsabile companii față de mediu în 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu