vineri, 9 noiembrie 2012

Gartner: Anul viitor se va depăşi miliardul de tablete şi smartphones vândute

Compania de consultanţă şi studii de piaţă apreciază că nu mai puţin de 821 de milioane de echipamente inteligente vor fi achiziţionate în toată lumea, în 2012, iar vânzările urmează să ajungă la 1,2 miliarde în 2013. Achiziţiile de tablete în companii se vor tripla până în 2016.
„Consumerismul”, sau aşa numita tendinţă „IT consumerization” pare o forţă de neoprit. Echipamentele inteligente vor reprezenta 70% din totalul dispozitivelor electronice vândute în 2012.
Gartner: Anul viitor se va depăşi miliardul de tablete şi smartphones vândute
„Majoritatea smartphone-urilor şi tabletelor din companii nu vor înlocui total PC-urile, însă omniprezenţa smartphone-urilor şi popularitatea în creştere a tabletelor schimbă modul în care consumatorii se folosesc de ambele echipamente, precum şi strategiile de business care implică echipamentele”, spune Carolina Milanesi, Research Vice-President Gartner.
Potrivit analistului, în 2016, două treimi din forţa de muncă mobilă va deţine un smartphone, iar 40 la suta din forta de munca va fi mobilă. Tabletele vor fi acceleratorul cheie al mobilităţii. Gartner estimează că, în 2012, achiziţiile de tablete pentru business vor ajunge la 13 milioane de unităţi şi mai mult decât se vor tripla până în 2016, ajungând la 53 de milioane de unităţi.
Smartphone-urile au devenit cu adevărat omniprezente în fiecare aspect al vieţii unui angajat. Gartner estimeaza ca 56% din smartphone-uri, achiziţionate de către companii pana în 2016, în America de Nord şi Europa vor fi pe system Android, până la 34 la sută în 2012 – pornind practic de la zero în 2010.
Penetrarea in crestere a Android în companii va continua să pună probleme departamentelor IT şi CIO pentru asigurarea cu prioritate a securitatii şi administrarea lor. Cu toate acestea, echipamentele Android şi iOS, vor continua să îşi intensifice prezenţa în companii alături de, şi, de cele mai multe ori în loc de RIM (BlackBerry), anticipează Gartner.
În zona de business, Windows 8 va deţine a treia poziţie pe piaţa tabletelor până în 2016 după Apple şi Android. Sistemul de operare Micorosft va stârni interes mai mult din partea companiilor decat din partea consumatorilor. Tabletele si convertibilitatea reprezintă însă poarta de intrare în segmentul business pentru Windows 8. Gartner estimează că ponderea Windows 8 pentru tablete şi echipamente mobile în companii va ajunge la 39% in 2016.

Sursa: http://ro.stiri.yahoo.com/gartner-anul-viitor-se-va-dep%C4%83%C5%9Fi-miliardul-tablete-023810849.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu