duminică, 25 noiembrie 2012

A murit J.R.

A murit J.R.
Interpretul legendarului şi durului magnat al petrolului din serialul Dallas a încetat din viaţă în această noapte la vârsta de 81 de ani, scrie Deadline.com.
Actorul suferea de cancer la gât, iar moartea sa a survenit în urma complicaţiilor bolii. Prietenii şi familia l-au vizitat la spitalul din Dallas în care se afla chiar cu o zi înainte, de Ziua Recunoştinţei. Potrivit celor apropiaţi, care au fost lângă el în ultima clipă, Hagman „a avut o moarte uşoară, liniştită, aşa cum şi-a dorit”.
Larry Hagman a fost un colos,  o personalitate covârşitoare a cărei interpretare din rolul lui J.R. Ewing va rămâne în istoria cinematografiei ca una dintre cele mai memorabile din istoria divertismentului. I-a făcut într-adevăr plăcere să joace acest personaj popular în toată lumea, iar esenţa moştenirii sale constă în spectacol, generozitate şi simpatie. Toţi cei de la Warner Bros. şi din familia Dallas sunt profund întristaţi de moartea lui”, se arată într-un comunicat de presă. Actorul începuse anul acesta lucrul la o continuare a celebrului Dallas. serialul urmăreşte evoluţia noii generaţii a familiei Ewing şi a ajuns în august la finalul sezonului întâi.
Născut în 1931, pe 21 septembrie Larry Hagman a urmat cariera mamei sale, Mary Matin, o actriţă cunoscută la acea vreme. A obţinut primul rol în serialul TV Decoy, în 1957, iar partitura care l-a scos din anonimat a fost fost cea din I Dream of Jeannie, în care joacă un astronaut ce se îndrăgosteşte de o creatură feminină supranaturală, versiunea feminină a Duhului Lămpii din Adlladin. Rolul care i-a adus recunoaşterea Hollywood-ului şi faima internaţională a fost cel din serialul CBS, Dallas, pe care l-a interpretat vreme de 14 ani.

Sursa: http://www.cinemagia.ro/stiri/a-murit-jr-22161/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu