joi, 8 noiembrie 2012

A fost lansat cardul cu LCD și tastatură

Compania Mastercard a lansat în Singapore un card bancar interactiv cu ecran LCD și tastură încorporată, informează presa străină.
Carduri / Getty Images
Potrivit BBC News, noul tip de card are butoane sensibile la atingere și posibilitatea de a crea o parolă „de unică folosință”, eliminând astfel necesitatea utilizării unui dispozitiv separat pentru operațiunile de online banking. Compania plănuiește să lanseze și alte versiuni ale produsului, care să poată afișa informații de tipul soldului contului. Noul card va fi disponibil începând cu luna ianuarie a anului viitor, ulterior urmând să fie distribuit la nivel global.

Ideea de la care a plecat Mastercard a fost încercarea de a rezolva problemele legate de utilizarea unui dispozitiv de tip token pentru operațiunile bancare pe internet. „Ne-am gândit la modalități prin care putem face acest tip de serviciu convenabil și în același timp sigur pentru clienți. Întrebarea era dacă, în loc să le trimitem încă un token voluminos, putem să îl înlocuim pe acesta cu ceva ce clienții au deja în portofel. Ne-a zburat gândul imediat la cardurile de debit și de credit”, a declarat V Subba, reprezentant al Standard Chartered Bank, partener Mastercard.

Îmbunătățirea portabilității operațiunilor bancare sigure este de mai mult timp o prioritate a producătorilor de carduri, spun specialiștii. Anul trecut Visa anunța conceperea unui card similar, cu funcții interactive.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu