marți, 13 noiembrie 2012

Curs - Relatii Fericite

 Ne-am format tiparele relationale inca din primele zile de viata, si ele ne influenteaza de fiecare data cand intram intr-o relatie. In acest curs vom vedea cum anume le-am creat si in ce fel ne marcheaza aceste tipare felul cum interactionam astazi in relatiile cu colegii, cu sefii, cu copiii, cu partenerul de cuplu, cu prietenii si cu oamenii mai putin apropiati.

Vom incepe cu o scurta parte de teorie si apoi vom invata… jucandu-ne serios.

Dupa exercitiile practice, in care fiecare va avea oportunitatea de a constientiza felul in care relationeaza, vom discuta despre ceea ce am aflat fiecare despre noi insine si vom invata un model de comunicare deosebit de eficient: Comunicarea Nonviolenta.

Temele cursului:

- Teoria Atasamentului - Cum ne formam tiparele relationale inca din primele zile de viata, din interactiunea cu parintii
- Bazele Sigure - Persoanele, obiectivele sau lucrurile de care ne legam in mod special si care functioneaza ca niste puncte de sprijin in viata noastra – cu cat avem baze sigure mai puternice, cu atat creste rezistenta noastra atunci cand avem de infruntat circumstate potrivnice.
- Avem sau nu nevoie de o relatie de cuplu? Concluziile trase de psihologi in urma cercetarilor asupra oamenilor singuri si asupra celor implicati in relatii
- Cele doua componente ale dragostei care dureaza - Ele trebuie sa existe in anumite doze pe intreg parcursul relatiei (nu se transforma una in alta)
- De ce ne indragostim si de ce ne despartim? Paradoxal, motivul este acelasi – cum facem sa ne gasim partenerul potrivit sau sa evitam despartirea, cunoscandu-l?
- Exista “suflete pereche”? Puncte de vedere pro si contra ale psihologilor
- Cele 5 limbaje de iubire - Cum ar fi sa stii doar limba romana si sa trebuiasca sa te intelegi cu un chinez care cunoaste doar limba lui? Oamenii au limbaje de iubire diferite – daca partenrul (sau copii, parintii sau oamenii care va sunt dragi) au un limbaj diferit de al dvs., pur si simplu nu vor intelege cand va veti exprima iubirea – si nici dvs. nu veti intelege cand ei isi exprima iubirea
- Sentimente autentice versus pseudosentimente - Este unul dintre cele mai importante subiecte din curs, deoarece atunci cand ne cunoastem si exprimam sentimentele autentice suntem stapanii propriei vieti, iar cand nu cunoastem ce simtim si exprimam pseudosentimente, ne pozitionam ca victime, dand celorlalti ocazia sa fie stapanii starilor noastre interioare
- Modelul Comunicarii Nonviolente - Orice fiinta umana are o inclinatie naturala spre a le oferi celorlalti lucruri care sa le imbogateasca viata. Ne face placere sa oferim atunci cand facem acest lucru de bunavoie si nu din obligatie, ca urmare a unei porunci, pretentii, sentiment de vinovatie sau santaj emotional. Acest model ne invata cum sa cerem ce ne dorim astfel incat ceilalti sa nu se simita fortati, obligati, judecati, invinovatiti, amenintati, santajati- ci sa raspunda cu bucurie la dorintele noastre.

Data, locul si investitia:

Data: Duminica 18 noiembrie, orele 10-19
(Daca doriti sa fiti anuntat(a) prin e-mail despre data urmatorului curs puteti solicita acest lucru la training@corinamarin.ro sau corinamarin_10@yahoo.com )

Investitia: 150 RON (pentru cei care au mai participat la cursuri cu Corina Marin si cei care ii insotesc, costul este de 100 RON / persoana)

Zona in care se afla sala de curs: Intersectia Stefan Cel Mare cu Lizeanu

Cine este trainerul?

Seminarul este sustinut de Corina Marin – Psiholog, Formator certificat de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Detalii despre trainer: http://www.corinamarin.ro/?page_id=115

Cum te poti inscrie?

Trimitand un mail la adresa training@corinamarin.ro sau corinamarin_10@yahoo.com care sa contina: numele si numarul de telefon (si datele companiei daca este cazul). Telefon: 0723 692 712.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu