sâmbătă, 15 decembrie 2012

Ra Ra Parc, cel mai mare parc fotovoltaic din România, a început producţia la Isaccea

Proiectul fotovoltaic Ra Ra Parc din Isaccea cu o capacitate de 8,75 MW a început să producă energie electrică la sfârşitul lunii trecute.

http://www.businesscover.ro/wp-content/uploads/2012/12/Ra-Ra-Parc.jpg
Ra Ra Parc Isaccea

Parcul solar a fost construit de germanii de la Gehrlicher Solar şi aparţine oamenilor de afaceri Emil Morariu (40% din acţiuni), Doru Alin Plopeanu şi Răzvan-Constantin Neamţu (fiecare câte 30%).
Gehrlicher Solar a proiectat şi construit parcul solar amplasat la Isaccea, proiect ce acoperă o suprafaţă de 14 hectare şi cuprinde peste 35.000 module fotovoltaice şi nouă invertoare SMA. Proiectul va genera circa 12 milioane de kWh anual.
Relaţia de afaceri dintre contractor şi beneficiari a fost intermediată de casele de avocatură Wolf Theiss (Gehrlicher Solar) şi Schoenherr  din partea proprietarilor.
„Proiectul de la Isaccea ne-a oferit şansa să pătrundem pe piaţa din România şi ca urmare vom continua colaborarea cu acţionarii Ra Ra Parc. Intenţionăm să rămâne pe termen lung în România”, spune  Klaus Gehrlicher, CEO al Gehrlicher Solar.
Cele două entităţi vor mai dezvolta împreună, în Braşov, un proiect fotovoltaic solar pe acoperiş, având o capacitate de 536 kWh.

Sursa: http://www.businesscover.ro/05-12-2012-ra-ra-parc-cel-mai-mare-parc-fotovoltaic-din-romania-a-inceput-productia-la-isaccea/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu