duminică, 2 decembrie 2012

Auchan a plătit 1,1 miliarde de euro pe magazinele Real din centrul şi estul Europei

Tranzacţia Real-Auchan ar crea un retailer cu 34 de magazine şi vânzări de un miliard de euro
Tranzacţia Real-Auchan ar crea un retailer cu 34 de magazine şi vânzări de un miliard de euro

Negocierile dintre Auchan şi Metro pentru reţeaua din centrul şi estul Europei a operatorului de hypermarket-uri Real s-au finalizat, iar francezii vor plăti 1,1 miliarde de euro pentru cele 91 de magazine şi 13 galerii comerciale.
În urma contractului, care necesită aprobarea instituţiilor competente în domeniul concurenţei din fiecare ţară, Auchan va prelua operaţiunile şi activele imobiliare ale Real din Polonia, România, Rusia şi Ucraina. Grupul de retail francez a intrat, astfel, în posesia unei afaceri cu 20.000 de angajaţi şi cifrată la 2,6 miliarde de euro în 2011.
Tranzacţia, în urma căreia Metro îşi va diminua datoriile cu 1,5 miliarde de euro şi va încasa 600 de milioane de euro cash, se va finaliza cel mai probabil la anul, pentru că aprobările necesare vor dura ceva timp.
Auchan este prezent în 12 ţări şi are o reţea de 98 de magazine în ţările în care va prelua controlul Real, care se va dubla în urma afacerii cu Metro. Cifra de afaceri a companiei franceze a atins 44,4 miliarde de euro în 2011.
În România, Auchan va deţine 34 de hypermarket-uri după preluarea Real şi va depăşi ca vânzări un miliard de euro.

Sursa: http://ro.stiri.yahoo.com/auchan-pl%C4%83tit-1-1-miliarde-euro-pe-magazinele-154822423.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu