marți, 4 decembrie 2012

3 Decembrie 2012 Ziua în care Europa marchează “Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi”



             Această zi marchează atât pentru angajaţii Centrului Şcolar De Educaţie Incluzivă “Orizont” Oradea cât şi pentru orădenii care au dorit să fie solidari cu persoanele cu dizabilităţi, o zi importantă, deoarece  nivelul de civilizaţie al unei ţări sau al unui oraş se măsoară şi prin modul în care se implică în integrarea şi susţinerea persoanelor mai vulnerabile sau dezavantajate.
            Proiectul “Inimi Pentru Inimi” care a ajuns în acest an la cea de-a cincea ediţie s-a desfăşurat şi de această dată sub sloganul TOLERANŢĂ, RESPECT, SOLIDARITATE!
Scopul proiectului este sensibilizarea autorităţilor şi a cetăţenilor faţă de persoanele cu dizabilităţi dar şi solidarizarea cu aceste persoane, creşterea toleranţei şi a respectului faţă de semenii noştri.
            Partenerii implicaţi: Consiliul Judeţean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, A.S.C.O. Bihor, Teatrul pentru Copii şi Tineret “Arcadia” I.S.J. Bihor, agenţi economici, Fundaţii: “Iedera”, Scleroza în plăci, Hipoacuzici, Nevăzători, Autişti, persoane civile.
            Locul desfăşurării acţiunii a fost Parcul 1 Decembrie, unde pe esplanada din jurul statuii Eroului necunoscut a fost desenat un contur mare în forma unei inimi şi pe care s-au aşezat participanţii purtând ecusoane şi coli din hârtie ce aveau desenate pe ele câte o inimă. La ora stabilită, dir. prof. dr. Maruşca Angela a dat citire unei scurte prezentări a semnificaţiei zilei iar mai apoi, coordonatorul proiectului a iniţiat participanţii în mişcarea de “pulsare” a bătăilor inimii solidarităţii.
            Beneficiara acestei acţiuni va fi o fetiţă pe nume Marcela Claudia care în cărucior fiind, a lansat şi balonul “Prieteniei” ce va purta mesajul nostru “Inimi Pentru Inimi” care va pluti spre toate persoanele cu dizabilităţi ducându-le gândurile noastre de sănătate şi sărbători binecuvântate. Marcela are nevoie de o proteză la picioruşul drept şi se pare că prin bunăvoinţa inimoasei d-ne Ruxandra, visul fetiţei de a merge ca şi oricare din noi, se va îndeplini.
            Alături de aceşti minunaţi copii şi oameni care au nevoie de acelaşi lucru de care avem cu toţii – Toleranţă, Respect şi Solidaritate – s-au alăturat elevii unor şcoli partenere: Liceul “Aurel Lazăr”, SAM “Bariţiu”, Şcoala Gimnazială “Nicolae Bălcescu”, C.N. “Iosif Vulcan”, Şcoala Gimnazială “Dacia”, Şcoala Gimnazială nr. 16, C.S.E.I. “Cristal” dar şi ceilalţi colegi care şi-au desfăşurat activităţile în locaţiile lor însă cu sufletul au fost alături de noi.
            Colectivul  Centrului Şcolar De Educaţie Incluzivă “Orizont” Oradea doreşte să mulţumească tuturor care au răspuns invitaţiei noastre şi s-au implicat cu toată dăruirea ca de fiecare dată.
            Şi pentru că urmează Sfântul Nicolae şi Crăciunul, vă mai lansăm o invitaţie, aceea de a participa la Festivalul Internaţional “Naşterea Domnului, Dar de Crăciun” care va avea loc pe data de 13 Decembrie 2012, la Teatrul pentru Copii şi Tineret “Arcadia”.
                                   SĂRBĂTORI FERICITE!!!
Prof. Mariana UNGUR 











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu