duminică, 2 decembrie 2012

COMUNICAT DE PRESĂ Colegiul Psihologilor aderă la Federaţia Europeană a Asociaţiilor Psihologilor (EFPA)

Bucureşti, 20 noiembrie 2012



Colegiul Psihologilor din România este prima organizaţie profesională a psihologilor din România care adera la Federaţia Europeană a Asociaţiilor Psihologilor (EFPA). La propunerea presedintelui prof. dr. Mihai Anitei, Consiliul Colegiului Psihologilor din Romania a adoptat această hotărâre în ultima sa şedinţă. La sfarsitul anului trecut presedintele EFPA, aflat in vizita in Romania, prof. dr. Robert Roe a adresat o invitatie preşedintelui Colegiului Psihologilor din Romania in vederea efectuarii unei vizite la sediul EFPA.
 „Este extrem de important pentru noi să facem parte dintr-o astfel de organizaţie europeană reprezentativă. Organizaţie este preocupată de reglementarea profesiei de psiholog la nivel european, de dezvoltarea profesională, de etica profesiei de psiholog. Federaţia Europeană a Asociaţiilor Psihologilor este o organizaţie extrem de puternică şi reprezentativă, care cuprinde majoritatea organizaţiilor profesionale din Europa. EFPA a ramas extrem de impresionata de reglementarea profesiei de psiholog in Romania. De aceea, am solicitat Consiliului CPR să aprobe aderarea la EFPA”, a declarat prof. dr. Mihai Aniţei, preşedintele Colegiului Psihologilor din România.
EFPA este cea mai importantă organizaţie europeană şi a fost fondată în 1981, în Germania, când reprezentanţii a 12 organizaţii au elaborat primul Statut.
În prezent, organizaţia numără 35 de membrii, organizaţii profesionale ale psihologilor, reprezentând aproximativ 300.000 de membri, atât psihologi practicieni, cât şi profesori şi cercetători.
Organizaţia europeana oferă o platformă de cooperare europeană în domeniile psihologiei clinice, in domeniul academic şi al cercetării. Unul dintre scopurile cele mai importante ale EFPA consta in integrarea practicii şi a cercetării şi promovarea disciplinei integrate a psihologiei.
Faptul că CPR devine membru al EFPA înseamnă recunoaştere şi promovare la nivel european, o calitate foarte bună pentru pacienţii români prin însuşirea standardelor europene, schimb de experienţă şi colaborare cu alte organizaţii profesionale ale psihologilor din Europa, lobby la nivelul Uniunii Europene.

Colegiul Psihologilor din România
Direcţia de Comunicare şi de Relaţii Publice

Sursa: http://www.copsi.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2087:comunicat-de-presa-cpr-adera-la-federatia-europeana-a-asociatiilor-psihologilor-efpa&catid=31:precizari-juridice--comunicate&Itemid=200040

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu