miercuri, 4 iulie 2012

Mozilla pregateste telefoane mobile pentru 2013

Mozilla pregateste telefoane mobile pentru 2013
Daca in urma cu ceva timp va anuntam ca Mozilla se lauda cu un nou sistem de operare pentru telefoane mobile, iata ca a venit timpul sa aflam ceva mai multe detalii despre ce se pregateste.
Asadar, incepand cu 2013 vom vedea pe piata smartphone-uri care vor rula proaspatul lor sistem de operare ce are la baza proiectul Boot to Gecko si va fi bazat exclusiv pe aplicatii HTML5.
Producatorul doreste popularizarea acestui standard prin intermediul device-urilor mainstream la preturi accesibile si orientate catre pietele in curs de dezvoltare. Mozilla a incheiat deja parteneriate cu operatori precum: Sprint, Smart, Telefica, Deutsche Telekom, Etisalat, Telecom Italia, Telenor, iar Alcatel si ZTE se vor ocupa de construirea efectiva a smartphone-urilor. Conform electronista.com, telefoanele vor utiliza procesoare Snapdragon furnizate de Qualcomm, iar primele modele vor fi lansate in Brazilia prin intermediul bradului Vivo al celor de la Telefica.
Ramane sa vedem in ce masura astfel de device-uri vor ajunge si pe piata din Romania si mai ales cat de competitive se vor dovedi in comparatie cu actualele sisteme de operare: Android, iOS, Windows Phone sau viitorul BlackBerry 10.

Sursa: http://ro.stiri.yahoo.com/mozilla-pregateste-telefoane-mobile-pentru-2013-150352732.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu