luni, 9 iulie 2012

Autostrada solară: un proiect de viitor

O companie americană, Solar Roadway, a primit de la guvernul american o cerere de creare a unor panouri solare, care să fie montate în loc de asfalt, practic să dezvolte o autostradă solară.
Autostrada solară: un proiect de viitor
Autostrada solară: un proiect de viitor
 
Autostrada viitorului va fi acoperită integral cu panouri solare. Acestea vor fi echipate cu un sistem de iluminare cu LED-uri astfel, toate marcajele, restricţile rutiere sau semnalizarea lucrărilor vor fi afişate prin intermediul sistemului luminos. În plus, panourile vor fi prevăzute şi cu instalaţii de topire a zăpezii sau a gheţii. Tehnologia utilizată pentru fabricarea panourilor este similară cu cea de fabricare a geamurilor antiglonţ, acest lucru fiind necesar deoarece fiecare panou în parte trebuie să fie capabil să susţină greutatea autovehiculelor.
Din punct de vedere tehnic, un singur panou va fi capabil să producă aproximativ 7.6 KW/h într-o zi cu doar 4 ore de soare pe cer. Astfel, 1,6 km de astfel de drum produce energie suficientă pentru a susţine consumul unui număr de aproximativ 500 de case. Concluziile le trageţi voi...

Sursa: http://www.promotor.ro/masini-noi/news/autostrada-solara-un-proiect-de-viitor-7162090

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu