luni, 13 august 2012

Mihaela Ursuleasa înmormântată cu onoruri militare

10 august 2012, 10:50 |  Autor: M.A. | 
Cuvinte cheie: A murit Mihaela Ursuleasa, Mihaela Ursuleasa, înmormântare
Mihaela Ursuleasa

Mihaela Ursuleasa

La Cimitirul Bellu are loc în aceste momente înmormântarea pianistei Mihaela Ursuleasa. Cei care au iubit-o şi au admirat-o se îndreaptă acum spre cavoul de pe Aleea Artiştilor, în aplauzele celor prezenţi.
După o slujbă care a început la ora 9.30 în această dimineaţă şi în care pentru Mihaela au răsunat multe cântări, trupul ei este dus acum spre cavoul pe care familia Ursuleasa îl deţine la Cimitirul Bellu.
Mama ei, copleşită de tristeţe, însoţeşte sicriul pe care se află un buchet imens de crini albi, sprijinită de o rudă apropiată. Este prezentă şi fetiţa de şapte ani a pianistei, micuţa Ştefania care nu conştientizează cu adevărat ceea ce se întâmplă şi din când în când zâmbeşte. Izbucneşte în lacrimi doar când o vede pe bunica plângând. Artista este însoţită acum şi de prietena ei soprana Felicia Filip, care ieri la Ateneu nu s-a putut opri din plâns. Tot acolo a fost prezentă ieri şi soprana Angela Gheorghiu care a venit să-şi ia adio.
Soldaţii regimentului 30 gardă poartă sicriul cu trupul neînsufleţit al artistei, cunoscută mai mult în străinătate decât în România, pentru că de ani întregi locuia la Viena, unde a şi murit. În septembrie ar fi împlinit 34 de ani. Fanfara urmează să dea onorurile militare, iar pentru Mihaela Ursuleasa se vor auzi ultimele aplauze.

Sursa: http://www.adevarul.ro/cultura/Mihaela_Ursuleasa_inmormantata_cu_onoruri_militare_0_752924783.html#

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu