marți, 1 martie 2016

Webinar: Scriere de proiecte - Participant Psiholog Alin CREȚU

Un alt webinar organizat de către Fundația pentru o societate deschisă, la care am participat, a avut loc luni, 29.02.2016, având ca temă: Scriere de proiecte.

Trainer a fost de această dată Marilena Andrei.
Cursul se adresează persoanelor care doresc să schimbe lucrurile în sens pozitiv, să atragă fonduri pentru derularea unor programe sau care intenționează să dezvolte strategii pe termen lung în diferite arii de intervenție.
Disciplina pe care trebuie să o respectăm atunci când scriem un proiect duce de multe ori la lipsa de originalitate și de abordări creative. Este nevoie ca ONG-urile să facă proiecte cu adevărat utile, care să nu se repete.
Au fost discutate pe marginea temei elemente legate de: scopul proiectului (a soluționa problema, a obține rezultatele planificate, a crea condițiile necesare pentru realizarea unor acțiuni viitoare de dezvoltare); ciclul de viață al unui proiect; programarea; identificarea; cauze și efecte; greșeli întâlnite în inițierea unui proiect; pregătirea; finanțarea; implementarea; ce facem înainte de a ascrie un proiect? componentele unui proiect; descrierea și justificarea problemei; beneficiarii proiectului; schema logică a unui proeict; întrebări cheie în stabilirea obiectivelor; resursele; rezultatele obținute; indicatori; bugetarea și altele.
 
 
Psiholog Alin Crețu








http://ovidan.ro/?p=articles.details.13048

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu