marți, 1 martie 2016

Marți (01.03.2016), în sala Traian Moșoiu a Primăriei Oradea - Gala voluntarilor din domeniul social, ediția a IV-a - Participant Psiholog Alin CREȚU

Aflată la cea de-a IV-a ediţie, Gala voluntarilor din domeniul social, organizată de Administraţia Socială Comunitară Oradea, a adunat ieri, 1martie 2016, în sala Traian Moşoiu a Primăriei municipiului Oradea, 100 de persoane, voluntari în domeniul social, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale din municipiul Oradea şi reprezentanţi ai instituţiilor publice, pentru a le recunoaşte voluntarilor contribuţia la creşterea calităţii vieţii orădenilor şi pentru a le evidenţia sprijinul oferit comunităţii din care fac parte.
Evenimentul a fost dedicat în exclusivitate voluntariatului, cu scopul promovării celor care îşi dedică o parte din timpul lor pentru a-şi ajuta semenii, oameni aflaţi în nevoie, care au nevoie de sprijinul comunităţii.
,,Orice implicare în activităţile de voluntariat presupune o formă de învăţare socială şi dezvoltă o serie de abilităţi şi competenţe sociale: solidaritate, toleranţă, încredere ca orice om poate face diferenţa în comunitatea sa, dorinţa de a ajuta dezinteresat, spirit civic, pe scurt, responsabilitate socială", a spus în deschiderea Galei, directorul ASCO, Arina Moş, care a moderat evenimentul.
 Domnia sa a mulţumit întregii echipe care s-a implicat în organizarea Galei.
În cadrul evenimentului, au fost acordate premii celor care s-au înscris în competiţie, pentru cel mai bun voluntar, la cele 6 secţiuni, respectiv asistenţă socială şi protecţia copilului, asistenţă socială şi protecţia persoanelor vârstnice, asistenţă socială şi protecţia persoanelor cu dizabilităţi, servicii de cantină socială, asistenţa tinerilor şi a familiilor aflate în dificultate şi servicii sociale acordate în comunitate.
La categoria centre de zi pentru copii, cei mai buni voluntari premiaţi au fost: Adriana Popa de la Asociaţia Caritas Eparhial şi Gyongyike Lakatos de la Asociaţia Down Oradea. La categoria cel mai bun voluntar care activează în centre rezidenţiale pentru copii a fost nominalizată Ina Blaga de la Asociaţia Amia Suflet de Copil. Sonja Van Kessel, voluntar al Asociaţiei Caritas Catolica Oradea, a fost premiat pentru cel mai bun voluntar care activează în centrele rezidenţiale pentru persoane vârstnice.
Natalia Ligia Achim de la Fundaţia Hospice Emanuel, Cristina Dubei din cadrul Asociaţiei Alsterdorf şi Florica Sălăjan din cadrul Fundaţiei de Scleroză Multiplă Bihor, sunt voluntarii care au fost premiaţi la categoria asistenţă la domiciliu pentru persoane cu dizabilităţi.
De asemenea, la categoria cel mai bun voluntar care activează în centrele de zi pentru persoane cu dizabilităţi, au fost premiaţi: Elena Sabău de la Asociaţia Filantropia, Dorina Vlad din cadrul Fundaţiei Casa Minunată, Daniela Popa de la Asociaţia S.O.S Autism Bihor, Gheorghe Tordai de la Fundaţia de Scleroză Multiplă Bihor, Sarolta Boroş de la Asociaţia Deficienţilor Locomotori şi Nela Axinte de la Asociaţia Down Oradea.
La categoria servicii de cantină socială, voluntarii premiaţi au fost Adina Claudia Popa de la Asociaţia Caritas Eparhial şi Anamaria Silvia Căvăşdan de la Asociaţia Filantropia Oradea.
Elena Indrieş de la Asociaţia Filantropia Oradea şi Creţu Alin, nominalizat din partea Administraţiei Sociale Comunitare Oradea, au fost premiaţi la categoria asistenţa tinerilor şi a familiilor aflate în dificulatate.
La categoria servicii sociale acordate în comunitate, Popa Maria de la Uniunea Femeilor Bihor, Dorina Rodica Cionca din cadrul Asociaţiei Filantropia Oradea, Larisa Birta şi Micu Ioan, nominalizaţi de către Administraţia Socială Comunitară Oradea, au fost voluntarii premiaţi.
Valoarea voluntariatului este certă şi indiscutabilă, iar recunoaşterea ei justă în societatea noastră devine o chestiune de timp, în cele din urmă. 
 
 
Consuella Govor


http://ovidan.ro/?p=articles.details.13047

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu