joi, 3 martie 2016

La C.S.E.I. Nr. 1 Tileagd - Lucrarea de gradul I - „Rolul jocului didactic în educarea limbajului la elevii cu C.E.S.” - Participant Psiholog Alin CREȚU

Joi 03.03.2016, a avut loc la C.S.E.I. Nr. 1 Tileagd, încununarea carierei de succes a profesoarei Florina Mal, prin susținerea lucrării de gradul I cu tema: „Rolul jocului didactic în educarea limbajului la elevii cu C.E.S."

A fost un efort profesional care s-a întins pe durata a doi ani pornind de la ideea că introducerea jocului didactic în cadrul procesului de învăţământ este imperios reclamată de particularităţile de vârstă ale copiilor şi de necesitatea tratării individuale a acestora în vederea îmbunătăţirii performanţelor personale. Autoarea a subliniat că „Pentru copil jocul este o formă de activitate cu serioase implicaţii psihologice şi pedagogice care contribuie la informarea şi formarea lui ca om; jocul didactic dă un randament sporit faţă de celelalte modalităţi de lucru folosite în activitatea de învăţare,  în special la copiii cu C.E.S., deoarece el face parte dintre ocupările zilnice preferate ale copiilor".
Lucrarea a fost structurată pe următoarele capitole: I. Integrare, incluziune, diversitate; II. Școala incluzivă - instituție de optimizare și formare; III. Designul experimental; Concluzii; Bibliografie.
Conducătorul ştiinţific prof. univ. dr. Florica Orţan a subliniat originalitatea elementelor lucrării și contribuția personală pe care și-a adus-o autoarea; inspector şcolar pentru învăţământ special Alina Vese a evidențiat modul în care profesor Florina Mal și-a susținut exemplar lecțiile în fața clasei și a comisiei; profesor universitar doctor Letiţia Filimon a remarcat importanța jocului didactic în transmiterea cunoștințelor; profesor psihopedagog Kelemen Iuliu, director adjunct, profesor-educator Lucia Rus și profesor Eugenia Deac au vorbit despre: implicarea colegei lor în activitățile didactice și proiectele școlii, tactul pedagogic de care dă dovadă, buna colaborarea cu elevii și colegii, empatia de care dă dovadă, modestia, stăpânirea de sine, optimismul său și multe altele.
Aplauzele și florile pe care profesor Florina Mal le-a primit, au răsplătit toate eforturile-i depuse.  
 
 
Psiholog Alin Crețu
 
 
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Rolul jocului didactic în educarea limbajului la elevii cu C.E.S.”


Pentru mai multe poze click aici







http://ovidan.ro/?p=articles.details.13060

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu