vineri, 25 martie 2016

Conferinţa Naţională de Psihologie a Sexualităţii - Participant Psiholog Alin CREȚU



 Vineri 25 martie 2016 a avut loc „Conferinţa Naţională de Psihologie a Sexualităţii”, cu tema „Abordarea urologică-psihiatrică-medicină legală şi psihologică în sexologie”, Ediţia a VI a, la Arena Națională din Cluj-Napoca, la care am participat în calitate de audient.
Intrarea a fost liberă (fără taxă), oferindu-se 12 credite pentru organizatori și alte 10 pentru cei cu lucrări / audienți.
Programul a fost următorul:  
Deschiderea conferinţei la ora 9:50 de către Preşedintele Institutului I.S. Drd. Cristian DELCEA. 
Între orele 10:00 – 11:00 temele dezbătute au fost Urologia şi sexualitatea, sub coordonarea Prof. Dr. Ioan COMAN.  Lucrările prezentate au fost: „Diagnosticul molecular al unor boli cu transmitere sexuală” de Conf. Dr. Horia MATEI și „Bolile cu transmitere sexuală” de Dr. Daniela  Adina BRÂNZAN. 
Sub coordonarea Prof. Dr.  Ioana MICLUŢIA, între orele 11:15 – 12:45 a avut loc a doua parte a conferinței, cu tema Psihiatria şi sexualitatea. Lucrările prezentate au fost: „Diagnostic și tratament în disfuncțiile sexuale” aparținând Prof. Dr. Rodica MACREA și Șefei de lucrări Dr. Cătălina CRIȘAN, respectiv „Disfuncția erectilă post-traumatologică” a Dr. Lazăr GHEORGHE. 
Cea de a treia parte a avut ca temă Medicina legală şi sexualitatea, desfășurându-se între orele 13:00 - 14:00, fiind coordonată de Dr. Dan PERJU-DUMBRAVĂ. Lucrările prezentate au fost: „Abordări medico-legale în sexologie” a Prof. Dr. Radu VIERU-SOCACIU și ale Șefului de lucrări Dr. Costel SISERMAN, „Elemente medico-legale în expertiză” a Șefului de lucrări Dr. Ștefan ANIȚAN și a Dr. Cristian GHERMAN, „Aspecte medico-legale și etice cu impact asupra partenerilor utilizatoarelor de dispozitive erotice electrice în expertizele traumatologice ale I.M.L. Cluj a Prof. Dr. Dan PERJU-DUMBRAVA, Dr. Daniel URECHE, Dr. Raul SÎNTĂMĂREAN, Dr. Gheorghe LAZĂR și a Dr. Ovidiu CHIROBAN, „Paralelism între canibalism și o practică sexuală particulară cu răsunet medico-legal” de Dr. Leontin BREABAN, Dr. Daniel URECHE, Dr. Raul SÎNTĂMĂREAN, Dr. Radu POPA-NEDELCU. Dr. Bogdan DAVIDESCU, Prof. Dr. Dan PERJU-DUMBRAVĂ, „Implicațiile unei afecțiuni neuro-psihiatrice în obstetrică ginecologie cu răsunet medico-legal”, prezentare de caz și date din literatură de către Dr. Radu MOLDOVAN, Dr. Bogdan DAVIDESCU, Dr. Daniel URECHE, Dr. Paul Dan MUCICHESCU, Prof. Dr. Dan PERJU-DUMBRAVA, U.M.F „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca / IML Cluj, „Considerații medico-legale privind cazurile de impotență posttraumatică”, prezentare de caz și date din literatură de către: Dr. Gheorghe LAZĂR, Dr. Cristian GHERMAN, Dr. Dan Paul MUCICHESCU, Dr. Daniel URECHE, Dr. Raul SÎNTĂMĂREAN, Prof. Dr. Dan PERJU-DUMBRAVĂ. 
Tema ultimei părți a conferinței a fost Psihologia şi sexualitatea desfășurată între orele 14:15 16:00, sub coordonarea Prof. dr. Nicolae RADU, care a prezentat materialul „Sexologia încotro?” Alte subiecte au fost: „Familia și sexualitatea” a Prof. dr. Camelia STANCIU, „Noi tendințe paradigmatice în sexologie” a Prof. dr. Loredana VÂȘCU,  „Abuzul sexual”  a Prof. dr. Mihai-Bogdan IOVU, „Diferența de gen în abuzul sexual la copii” a Conf. dr. ANTAL Imola,  „Anxietatea și sexualitatea” a Lect. dr. Speranța POPESCU, „Constructe sociale în abordarea sexualității” a Lect. dr. Dan O. RUSU, „Consilierea în avort” a Lect. dr. Eugen BĂICAN, „Diagnostic și tratament în ejacularea precoce” a drd. Cristian DELCEA, „Poligraf și sexualitate” a drd. Alin LEȘ,  „Rolul filmelor pentru adulți” a producătorului de filme pentru adulți din Ungaria, Zoltan NAGY, „Pedofilia cauze și consecințe” a pihologului Costantin M. DOBRESCU,  „Hărțuirea sexuală. Riscul profesiei de psiholog” a Psihologului Mihai COPĂCIANU și „Sexualitatea în relația de cuplu” a Psihologului Mariana ȘTEFAN. 


Sursa:  http://www.sexology.ro/Conferinta-2016.php

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu