miercuri, 3 februarie 2016

Utilizarea formularelor de colectare date online (Google Forms) pentru procesul de învăţământ - Participare Psiholog Alin CREȚU

Miercuri și joi, la „Traian Vuia”,


Miercuri, 03.02.2016, a avut loc cursul cu tema: „Utilizarea formularelor de colectare date online (Google Forms) pentru procesul de învăţământ", susținut de formatorul conf. univ. dr. Dorin Coita de la Universitatea din Oradea, la Colegiul Tehnic „Traian Vuia", în laboratorul de informatică.

Cursul a fost organizat de către Asociaţia pentru Educaţie şi Formare „TopFormalis" din Oradea.
Joi, 4.02.2016, vor participa la curs profesorii de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia".
Formularele de colectare de date online reprezintă instrumente utile pentru cadrele didactice, personalul administrativ şi managerial al unităţilor de învăţământ care trebuie să colecteze date de la mai multe persoane. În plus, datele colectate pot fi distribuite şi accesate de mai multe persoane interesate care au acces a Internet de pe dispozitive cum ar fi calculatoare, tablete şi telefoane smartphone. Diriginţii pot colecta date despre elevi de la elevii înşişi, părinţi, alţi profesori sau persoane care interacţionează cu elevii şi le pot utiliza pentru o mai bună cunoaştere a acestora şi o îmbunătăţire semnificativă a managementului clasei de elevi. Şefii de colective pot colecta date de la cadrele didactice din colectiv, fără a mai fi necesare întâlniri fizice. Per ansamblu, utilizarea formularelor de colectare date online sporeşte foarte mult viteza şi acurateţea cu care se colectează şî distribuie date şi informaţii pentru procesul de învăţământ.
Curriculum-ul programului
1.Aplicaţiile Google pentru procesul de învăţământ - descriere generală a Google Apps. Realizarea de conturi pe aceste aplicaţii. Interconectarea dispozitivelor multiple pentru utilizarea lor. Avantaje şi pericole ale folosirii lor defectuoase.
2.Tipurile de fişiere, date şi informaţii din Google Drive. Formularele online, prezentare generală, importanţă, utilitate, posibilităţi de utilizare, resurse privind utilizarea lor.
3.Crearea formularelor Google. Elementele de conţinut ale formularelor. Tipuri de întrebări. Formularea întrebărilor şi a textelor de ajutor. Utilizarea întrebărilor filtru, a paragrafelor şi a paginilor.
4.Interactivitatea fomularelor. Stil, formă, aspect, textele de ajutor, de răspuns şi alte elemente de interactivitate.
5.Colectarea răspunsurilor, partajarea şi distribuirea conţinuturilor fişierelor de răspuns. Posibilităţi de analiză a datelor şi informaţiilor colectate.
6.Posibilităţi de dezvoltare a procesului de învăţământ prin utilizarea formularelor de colectare date online.
Competenţe vizate
1.Utilizarea Google Forms.
2.Realizarea unor formulare de colectare de informaţii de la elevi.
3.Realizarea unor colecţii de resurse educaţionale.
4.Dobândirea capacităţii de a colecta, partaja şi transmite date şi informaţii pentru procesul de învăţământ.
5.Constituirea unor formulare tip de colacter a informaţiilor pentru procesul de învăţământ.
Numărul mare al participanților (70 de profesori din învățământul de toate gradele) a dovedit interesul deosebit pe care îl manifestă față de problematica instrumentelor on-line și a utilității lor în educație. 
 
Psiholog Alin Crețu
vicepreședintele Asociației pentru Educație și formare „TopFormalis"
 
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Utilizarea formularelor de colectare date online (Google Forms) pentru procesul de învăţământ.
Pentru mai multe poze click aici

Sursa: http://www.ovidan.ro/?p=articles.details.12928

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu