miercuri, 17 februarie 2016

17.02.2016 - Ziua Sigurantei pe Internet (09.02.2016) la Liceul cu Program Sportiv „Bihorul - Voluntariat / Psihodramă / Educație non - formală - Psiholog Alin CREȚU

Ziua Siguranței pe Internet a fost marcă la nivel internațional, în acest an, la data de 9 Februarie.

Deoarece a fost vacanță, elevii au beneficiat de aportul informațional al specialiștilor abia după data de 15 februarie.
Societatea Civilă Profesională „Crețu Alin și Crețu Crina" și-a asumat și în acest an promovarea Safer Internet Day, în vederea conștientizării utilizării într-un mod sigur și responsabil a tehnologiei online și a terminalelor aferente (telefoane inteligente, tablete, laptopuri, televizoare inteligente etc), în special de către copii și adolescenți, aceștia fiind mai vulnerabili, respectiv neavând încă simțul critic suficient dezvoltat.
Miercuri, 17.02.2016 activitatea a debutat la Liceul cu Program Sportiv „Bihorul", gazdă fiind directorul profesor dr. Dan Matei și profesor consilier școlar Crina Crețu (coordonator asistent al proiectului), elevii clasei a VIII-a B fiind cei care au participat cu entuziasm, alături de dirigintele profesor Carmen Laurențiu și profesor Bianca Bâte.
Consilierul școlar a prezentat invitații și specializările acestora, agenda evenimentului, și importanța temei în context digital.
Doamna ing. Miorița Săteanu (coordonator asistent al proiectului), cetățean de onoare al Municipiului Oradea, a surprins elevii, ca de fiecare dată cu vioiciunea și spiritul ludic, discutând statisticile de ultimă oră referitoare la internet, precum și despre e-mail.
Bogăția informațională a fost constanta oferită de psihologul Alin Crețu. A detaliat, folosind o recuzită și ajutorul elevilor ca actori: modul în care internetul a apărut, datorită necesităților de moment și a proiecțiilor posibile în viitor; faptul că rețeaua a avut atât rădăcini civile cât și militare; hardware-ul și software-ul utilizat; netiquette, adică nevoia de a fi respectuos și în mediul virtual; paralele între mijloacele de comunicație analogice și cele digitale; modul în care funcționa transmiterea informațiilor înainte și după apariția internetului; timpul și viteza cu care este transmis un mesaj; scăderea costurilor pentru producerea hardware-urilor și creșterea celor pentru software, o bună dovadă fiind faptul că, luând ca exemplu avionul, din prima categorie fac parte 20%, iar din cea de a doua 80%, importanța protecției pe care este bine să o solicităm, deoarece majoritatea celor cu care interacționăm, sunt necunoscuți.
La final, feedback-ul oferit echipei a fost pozitiv.
 
Psiholog Alin Crețu,
coordonatorul proiectului „Ziua Siguranței pe Internet"
 
 
 
 
 
 
Sursa: http://www.ovidan.ro/?p=articles.details.12988





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu