vineri, 25 noiembrie 2016

Ziua Mondială pentru eliminarea violenței asupra femeii – marcată printr-o dezbatere organizată la Primăria Oradea - Participant Psiholog Alin CREȚU

  Pagină contact

Vineri , 25 Noiembrie 2016, 15:10


Uniunea Femeilor Bihor a organizat ieri în sala mare a Primăriei Oradea o dezbatere cu tema ,,Femeia, ținta violenței  - rolul actorilor educaționali în combaterea acesteia", desfășurată cu ocazia Zilei Mondiale pentru eliminarea violenței asupra femeii, care se sărbătorește în fiecare an în 25 noiembrie.
La eveniment au participat elevi și cadre didactice de la unitățile de învățământ din oraș, dar și invitați precum Episcopul greco-catolic Virgil Bercea, deputatul Florica Cherecheș, psihologul Alin Crețu, comisarul Marcel Cosma şi reprezentanți ai altor instituții.
,,Violența este tot mai mult recunoscută ca fiind o problemă foarte serioasă cu care ne confruntăm. Violența asupra femeilor împiedică progresele în multe domenii, inclusiv eradicarea sărăciei sau pacea și securitatea în lume. Cred că nu pot exista circumstanțe atenuante pentru violența împotriva femeilor. Când are loc este de fiecare dată o încălcare a drepturilor lor, un act criminal și un fapt inacceptabil. Femeile au dreptul la o viață fără violență", a spus Anca Grama, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea, în deschiderea prezentării.
În continuare elevii și invitații au prezentat o serie de statistici și povești de viață despre violența asupra fetelor și femeilor, și au încercat să găsească răspunsuri la întrebarea: De ce apare violența? și ce putem face pentru a diminua acest fenomen.
,,Ca și parlamentar am susținut anul trecut modificarea Legii privind combaterea violenței în familie și emiterea ordinului de protecție a victimelor în cel mult trei zile. Pentru că văd mulți tineri în sală, mă adresez vouă rugându-vă să dați dovadă de acceptare și bunăvoință față de cei din jur, să trăiți în înțelegere și consens cu Dumnezeu și să vă purtați cu ceilalți așa cum ați dori să se poarte ei cu voi", a subliniat parlamentarul Florica Cherecheș.
Concluziile dezbaterii au evidenţiat faptul că este nevoie de toleranță, educație, respect și iubire pentru a diminua violența.
,,Dacă voi credeți în voi și în bunul Dumnezeu, veți fi voi înșivă. Nu ridicați mâna asupra nimănui! Fetelor, respectați-vă, întemeiați-vă o viață de familie bazată pe dragoste și respect și nu uitați că violența este dovada slăbiciunii", a adăugat episcopul Virgil Bercea. 

Galeria foto - Ziua Mondială pentru eliminarea violenței asupra femeii – marcată printr-o dezbatere organizată la Primăria Oradea

Sursa: http://www.oradea.ro/stiri-oradea/ziua-mondiala-pentru-eliminarea-violen-539-ei-asupra-femeii-ndash-marcata-printr-o-dezbatere-organizata-la-primaria-oradea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu