marți, 1 noiembrie 2016

Proiectul „All included” 0922/16 Yepro - Suedia - Parteneri din România, Germania, Franța și Suedia - Voluntariat / Educație non - formală / Psihodramă - Psiholog Alin CREȚU

Între 31.10 și 5.11.2016 la școala Kaggeholms folkfolkhögskala (www.kaggeholm.se) situată pe mica și frumoasa insulă Helgo în Ekerö, din afara orașului Stockholm, se desfășoară proiectul Erasmus + „All included".

Sunt patru țări participante: România, Germania, Franța și gazda, care au fiecare câte zece reprezentanți. Din totalul de 40, fiecare stat are câte doi lideri de tineret.  
Echipa din România, formată din Secția de tineret a Uniunii Femeilor Bihor Oradea al cărei lider este Anna Georgies, a fost pregătită de psihologul Alin Crețu, atât la cabinetul personal al acestuia cât și la sediul Astroclubului „Meridian Zero" din Oradea. Prin intermediul psihodramei, tinerii au fost instruiți: cum să „spargă gheața", să identifice situațiile de excluziune socială, care sunt persoanele aflate în aceste categorii, cum să aducă în discuție problemele pe care le-au propus, cum să le facă cunoscute, cum să îi antreneze și pe ceilalți în asumarea rolurilor pe care urmează să le joace și cum să creeze impact asupra celorlalți, cum să își stăpânească emoțiile, ce expresii să folosească, ce să evite, cum să se încadreze în timpul afectat și cum să fie niște buni oratori. Echipa din Oradea / România a realizat și o prezentare în care au fost incluse printre altele interviuri cu: inginer Miorița Săteanu - Cetățean de onoare al Municipiului Oradea, comisar- șef Ioana Indrieș de la Inspectoratul de Poliție Județean Bihor - Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și psiholog Alin Crețu - psihodramatician și psihoterapeut.  
Limba în care se desfășoară lucrările este engleza, iar aplicantul a fost UngZon Huddinge din Suedia. Acest proiect este o continuare a unui altuia Erasmus +, desfășurat la Paris, JeJuSo (Les jeunes s'engagent pour la justitie sociale), care a avut loc în septembrie 2015, având ca temă justiția socială. Suedia a acceptat să aplice și să găzduiască următorul proiect, adică acesta, cu tema: Incluziunea Socială și Provocarea Normelor. Organizațiile partenere sunt, în moduri diferite implicate puternic în problemele sociale de justiție și incluziune astfel încât abilitățile comune, le oferă posibilitatea de a face schimb de experiență în ceea ce privește normele în vigoare din fiecare țară. Scopul este de a găsi în mod activ instrumente și metode, prin lucrul în comun, pentru incluziunea socială, în vederea descoperirii și conștientizării diferențelor sociale și culturale respectiv asemănărilor dintre normele existente. Organizația Make Equal a fost invitată pentru a-i ghida cu privire la metodele axate pe soluții.
O a doua parte a activităților constă în  a-i învăța pe participanți să scrie un proiect și să obțină finanțare, lucru materializat prin invitarea lui Staffan Lindqvist de la Fritidsforum.
Evaluarea va fi individuală pentru toți participanții. În vederea monitorizării progresului proiectelor, reuniunile viitoare se vor face prin intermediul social media. Documentația integrală va fi accesată de către toți partenerii, online. Un grup media va fi format pentru a discuta și a crea un spațiu social media partajat care să continue și după acest proiect.
Grija față de tineri s-a materializat prin faptul că aceștia au fost rugați să specifice dacă sunt alergici la anumite alimente sau dacă din motive medicale, au nevoie de o dieta specială.

Alin Crețu
 
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Proiectul „All included” 0922/16 Yepro - Suedia.

Pentru mai multe poze click aici






Sursa: http://www.ovidan.ro/?p=articles.details.14183

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu