vineri, 25 noiembrie 2016

Ziua Mondiala pentru eliminarea violentei asupra femeii - marcata printr-o dezbatere organizata la Primaria Oradea - Participant Psiholog Alin CREȚU

Miercuri, 30 Noiembrie 2016




Stiri Oradea Cretu

Cautare:
Selectati ziarul: Bihoreanul, OradeaPress, Ghimpele de Bihor, Informatia de Vest, Bihon.ro, Primaria Oradea, eBihoreanul, Crisana, StiriOradea.com,
50 rezultate pentru Cretu.

  • [2016-11-25]

    Uniunea Femeilor Bihor a organizat ieri in sala mare a Primariei Oradea o dezbatere cu tema ,,Femeia, tinta violentei  - rolul actorilor educationali in combaterea acesteia", desfasurata cu ocazia Zilei Mondiale pentru eliminarea violentei asupra femeii, care se sarbatoreste in fiecare an in 25 noiembrie.

    La eveniment au participat elevi si cadre didactice de la unitatile de invatamânt din oras, dar si invitati precum Episcopul greco-catolic Virgil Bercea, deputatul Florica Chereches, psihologul Alin Cretu, comisarul Marcel Cosma si reprezentanti ai altor institutii.

    ,,Violenta este tot mai mult recunoscuta ca fiind o problema foarte serioasa cu care ne confruntam. Violenta asupra femeilor impiedica progresele in multe domenii, inclusiv eradicarea saraciei sau pacea si securitatea in lume. Cred ca nu pot exista circumstante atenuante pentru violenta impotriva femeilor. Când are loc este de fiecare data o incalcare a drepturilor lor, un act criminal si un fapt inacceptabil. Femeile au dreptul la o viata fara violenta", a spus Anca Grama, purtatorul de cuvânt al Primariei Oradea, in deschiderea prezentarii.

    In continuare elevii si invitatii au prezentat o serie de statistici si povesti de viata despre violenta asupra fetelor si femeilor, si au incercat sa gaseasca raspunsuri la intrebarea: De ce apare violenta? si ce putem face pentru a diminua acest fenomen.

    ,,Ca si parlamentar am sustinut anul trecut modificarea Legii privind combaterea violentei in familie si emiterea ordinului de protectie a victimelor in cel mult trei zile. Pentru ca vad multi tineri in sala, ma adresez voua rugându-va sa dati dovada de acceptare si bunavointa fata de cei din jur, sa traiti in intelegere si consens cu Dumnezeu si sa va purtati cu ceilalti asa cum ati dori sa se poarte ei cu voi", a subliniat parlamentarul Florica Chereches.

    Concluziile dezbaterii au evidentiat faptul ca este nevoie de toleranta, educatie, respect si iubire pentru a diminua violenta.

    ,,Daca voi credeti in voi si in bunul Dumnezeu, veti fi voi insiva. Nu ridicati mâna asupra nimanui! Fetelor, respectati-va, intemeiati-va o viata de familie bazata pe dragoste si respect si nu uitati ca violenta este dovada slabiciunii", a adaugat episcopul Virgil Bercea.



      [...]Citeste mai departe

    Sursa: Primaria Oradea


Sursa: http://www.oradea-online.ro/stiri/index.php?q=Cretu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu