luni, 12 august 2013

"Connecting people - Youth online", la final - Tabăra de vară, un real succes

Autor: Loredana Ionaş
În sala mică a Primăriei Oradea, a avut loc ieri conferinţa de evaluare, concluzii şi decernarea diplomelor de participare şi de onoare, cu ocazia încheierii activităţilor proiectului "Connecting people - Youth online", care s-a desfăşurat în perioada 4-12 august. Proiectul a fost implementat de Uniunea Femeilor Bihor Oradea, în parteneriat cu Instituţia Prefectului judeţului Bihor, Primăria Oradea, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.
În deschidere a vorbit ing. Mioriţa Săteanu, preşedinta UFBO, care şi-a manifestat dorinţa ca acest proiect să continue şi anul viitor. "Am ajuns la finalul taberei de vară, care a fost un real succes. Temele prezentate au fost grozave, iar participanţii extraordinari", a spus Mioriţa Săteanu în deschiderea conferinţei, la care au participat membrii echipei de proiect, moderatorii şi membrele UFBO. În continuare, a luat cuvântul studenta Annamaria Georgieş, coordonatorul principal al proiectului, care a dat citire concluziilor despre tabără pe care tinerii participanţi la proiect le-au notat pe nişte hârtiuţe. Activităţile din cadrul taberei au fost grupate pe două secţiuni: în prima secţiune au avut loc prezentări în power point şi discuţii, iar în a doua secţiune, moderatorul a preluat activitatea şi a detaliat-o, conform pregătirii de specialitate. Temele supuse dezbaterilor au fost: "Atitudinea si mentalitatea tinerilor", coordonator temă - Ovidiu Uvegheş; "Identitate în diversitate", coordonator temă - Denisa Pantea; "Violenţa în şcoli şi acasă", coordonator temă - Miruna Chiorean; „Influenţa mass media şi a internetului asupra tinerilor", coordonator temă - Lavinia Dărăbuş; „Influenţa religiei în educaţie", coordonator temă - Norbert Iuhos şi "Rock and Roll - este vorba despre drog, sex, fumat şi acool", coordonator temă - Anca Romocea. Potrivit prof. psiholog dr. Alin Creţu, psihoterapeut de familie, temele au fost foarte bine alese, fiind de actualitate. "Proiectul a avut ca fundament dorinţa tinerilor de a se cunoaşte reciproc mai bine, de a crea noi relaţii, de a obţine informaţii despre temele prezentate, dar şi de a permite desfăşurarea proiectului sub o altă formă decât cea cunoscută", ne-a declarat Alin Creţu, menţionând că la proiect au participat 26 de elevi şi studenţi din Oradea, dar şi din străinătate.
În cadrul conferinţei organizată ieri, la Primăria Oradea, a avut loc şi un moment festiv prilejuit de decernarea diplomelor pentru coordonatorii şi moderatorii temelor, dar şi pentru participanţi. 

Sursa: http://www.crisana.ro/stiri/cultura-5/-connecting-people-youth-online-la-final-tabara-de-vara-un-real-succes-138060.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu