marți, 13 august 2013

APADSNRO- Form.continuă: Workshop „Evaluarea şi interventia psihologică în tulburarea de stres posttraumatic“

ASOCIAŢIA DE PSIHOLOGIE APLICATĂ ÎN DOMENIUL
SECURITĂŢII NAŢIONALE DIN ROMÂNIA(APADSNRO)
mail: ghepertea@gmail.com, pag. web www.apadsnro.ro, tel. 07221315648, 0726311028
Organizează în Bucureşti (12 octombrie), Constanţa(26 octombrie) şi Brăila(9 noiembrie),  trainingul de formare profesională continuă acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, intitulat:

„EVALUAREA ŞI INTERVENŢIA PSIHOLOGICĂ ÎN
TULBURAREA DE STRES POSTTRAUMATIC”
Trainingul este alcătuit dintr-un modul desfăşurat pe parcursul unei zile sub formă deteorie şi aplicaţii practice, este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania prin Comisia de psihologie aplicată în domeniul apărării, ordinii publice şi siguranţei  naţionale  cu 10 credite profesionale si va avea loc la datele specificate mai sus, intre orele 09.00-19.00.
 Modul: Evaluarea si interventia psihologica in tulburarea de stress posttraumatic Bucuresti (12 octombrie), Constanta(26 octombrie) si Braila(9 noiembrie)
Durata: 10ore (10 credite profesionale CPR)
Obiective:
  1. Prezentarea informaţiilor esenţiale înţelegerii traumei psihologice, evaluarea şi psihodiagnoza corectă a tulburării de stress posttraumatic (TSPT), cunoştinţe şi abilităţi necesare atât psihologului clinician cât şi psihologului care activează în structurile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi privată (modulul fiind creditat atât de Comisia de psihologie clinică şi psihoterapie, cât şi de Comisia  de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională);
  2. Formarea deprinderilor  în activitatea  de intervenţie psihologică în tulburarea de stress posttraumatic; exerciţii practice de conceptualizare a unor cazuri şi de planificare a tratamentului.   
 Publicul ţintă:  psihologi cu drept de liberă  practică  interesaţi atât de domeniul psihologiei aplicate în securitatea naţională şi  privată  cât şi de  domeniul psihologiei clinice şi psihoterapiei.
  • Durata cursului: 10 ore
  • Credite profesionale (CPR): 10 credite
  • Psiholog formator: psiholog principal Maria-Magdalena Macarenco
  • Coorganizator:„Cabinetul Individual de Psihologie Maria-MagdalenaMacarenco”?
Documente necesare pentru înscriere:
  • Cerere de înscriere (model afişat pe pag. web www.apadsnro.ro);
  • Copie după atestatul de liberă practică;
  • Copie CI (carte de identitate).
 Programa analitică a cursului:
 Evaluarea şi intervenţia psihologică în tulburarea de stress posttraumatic
  1. Caracteristici generale ale traumei psihologice: definiţie, mecanisme de apărare, simptome;
  2. Fiziologia traumei: răspunsul de supravieţuire al Sistemului Nervos Central;
  3. Reacţia posttraumatică, tulburarea acută de stress şi tulburarea de stress posttraumatic, diferenţierea conceptelor;
  4. Screeningul şi evaluarea tulburării de stress posttraumatic;   
  5. Terapia traumei psihologice: cele mai eficiente psihoterapii în TSPT; intervenţia psihologică în trauma unică şi multiplă; exerciţii practice de conceptualizare a unor cazuri reale şi planificarea tratamentului.
 Precizări suplimentare:
  1. Documentele de inscriere se trimit prin email la adresa magumacarenco@yahoo.com, pana la data de 10 Octombrie 2013;
  2. Costul trainingului de 250 RON se achita prin virament bancar până la data de 10 Octombrie, în contul RO30RZBR0000060012381030 deschis la Raiffeisen Bank pe numele Maria Magdalena Macarenco;
  3. Datele trainingului pot varia in functie de formarea grupei de cursanti (min.10);
  4.  Indata ce în fiecare localitate se înscriu online,  minimum 10 participanţi, organizatorul        va contacta (pe adresa de e-mail  sau telefonic)  pe fiecare  participant înscris, confirmând constituirea grupului formativ, data şi ora stabilite de începere a activităţii, precum şi  locul de desfăşurare a workshop-ului în localitatea respectivă;
    1. Formatorul va încheia cu fiecare cursant un contract individual de prestare a servciului psihologic (vezi modelul de contract pe pagina web: www.apadsnro.ro) şi va asigura participantilor suportul de curs.
De asemenea organizatorul va avea în vedere asigurarea pe parcursul  trainingului a  pauzelor de cafea, pauzei de prânz şi a conditiilor necesare bunei desfăşurări a activităţii.
Pentru informatii suplimentare privind cursul:
 Date de contact: psih. principal: Maria-Magdalena Macarenco
 Tel: 0721460399 e-mail:  magumacarenco@yahoo.com

Sursa: http://www.copsi.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2421:apadsnro-workshop-evaluarea-si-interventia-psihologica-in-tulburarea-de-stres-posttraumatic&catid=27:manifestari-profesionale&Itemid=41

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu