duminică, 26 mai 2013

SCHIMB DE CĂRŢI JUNIORI DUMINICĂ 9 iunie ORA 16 LA MUZEUL IOSIF VULCAN


Asociaţia Culturală Artemotion reprezentată de Mirela Lupu, Scbimb de cărţi Oradea reprezentată de Liliana Ianculescu şi Muzeul Iosif Vulcan din Oradea şi-au propus să creeze un eveniment inedit la nivel naţional şi anume SCHIMB DE CĂRŢI JUNIORI.Partener al acestui eveniment este Inspectoratul Şcolar Bihor.Evenimentul este realizat cu sprijinul Selgros Oradea.
În calitate de gazdă a evenimentului Muzeul Iosif Vulcan va asigura spaţiul în care tinerii din ciclul gimnazial şi nu numai se vor putea întâlni şi vor putea discuta , îşi vor putea recomnda cărţi,sugera lecturi şi schimba impresii.
Evenimentul va avea loc de regulă în a doua duminică din lună la Muzeul Iosif Vulcan de la orele 16 la 18.
Liliana Ianculescu coordonatoarea evenimentului ,va fi cea care va gestiona circuitul cărţilor pe la cititori şi care cu siguranţă va deveni prietena tuturor participanţilor la acest eveniment
Schimb de Cărţi Juniori îşi propune să fie o întâlnire prietenească a tinerilor, un loc al relaţionării, al comunicării directe,deschise,fără constrângeri,un loc unde se pot lega discuţii pornind de la o pasiune comună CARTEA.
Pentru ca atmosfera să fie cât mai caldă şi prietenoasă,Selgros Oradea sprijină această întâlnire cu sucuri pentru copii.
Proiectul nu are nici un fel de implicaţie financiară,intrarea este liberă şi poate participa oricine doreşte.
Întălnirile vor fi promovate prin intermediul Inspectoratului Şcolar în Şcolile Orădene ,în mass-media locală şi prin intermediul internetului.



Schimb de Cărţi:

1. Schimb de cărti s-ar putea numi la fel de bine "întâlnire între prieteni". Ne adunăm intr-un spațiu public, locul, data și ora sunt anuntate din timp pe internet - bloguri, paginile de Facebook ale Schimb de Cărți. Înșirăm cărțile pe masă pentru a fi la îndemâna oricărui participant, cercetăm ce au adus ceilalți și, astfel, se leagă conversații. Discuţiile pornesc de la cărți, de la autori mai mult sau mai puțin cunoscuți și continuă în funcție de pasiunile interlocutorilor. Schimb de Cărți e locul unde ne împrietenim cu oameni cu care avem un numitor comun: pasiunea pentru lectură.

2. Conversațiile devin, de la ediție la ediție, din ce în ce mai animate; fiecare participant e liber să intre în discuții sau doar sa stea și să asculte, savurând un ceai. Oricine poate participa la aceste întalniri și e important de înțeles că nu e vorba de un cerc închis în care toată lumea se cunoaște cu toata lumea. Dimpotrivă, scopul acestor întâlniri este de a crea prietenii și de a porni conversații prietenești.
3. Puteți veni și fără cărți, doar ca să ne cunoaștem și să savurăm un ceai împreună. De asemenea, puteți veni și pleca oricând și puteți lua cărți chiar dacă n-ați adus alta în schimb. Dacă nu vreți să luați vreo carte, deși ați adus 3, e foarte bine și așa.

4. Gestionăm circuitul cărților pe la cititori. Trebuie doar să vă treceți numele și "achizițiile" pe o foaie de hârtie. Atât e de simplu! :)
"Schimb de Cărți" reprezintă o serie de întâlniri lunare ce se desfășoară în mai multe orașe din România (și nu numai), simultan.
Pe scurt, ne întâlnim pentru a recomanda cărți altor oameni pasionați de lectură si de a discuta într-un cadru cât mai liber și cât mai putin rigid, la un ceai, un suc despre cărți bune sau slabe, autori, edituri și orice ne mai pasionează. Intrarea este liberă, nu se percepe vreo taxă și oricine poate participa. În Oradea întâlnirile au loc în ultima duminică din lună, de la ora 16 în Stage.



Schimb de Cărţi Juniori

Schimb de Cărți Juniori e un concept orădean dedicat elevilor din clasele gimnaziale. Întrucât unele cărți aduse la Schimb de Cărți Oradea nu sunt accesibile limbajului și nivelului de înțelegele al unui elev, Schimb de Cărți Juniori pune accent pe lectura extra curriculară pe care tinerii o savurează. În acest mod încurajăm un obicei benefic, ce dezvoltă din mai multe puncte, elevul: lectura.

Schimb de Cărți Juniori nu obligă elevii la citirea unui anumit roman, al unei anumite cărți. Ci încurajează lectura în timpul din afara școlii. Scopul este de a promova atât relațiile culturale dintre elevi (și profesori, întrucât vom apela cu precădere la profesori pentru a promova aceste întâlniri), dar și obiceiul de a citi fără presiunea unei note cât mai mari la ora de limba și literatura română.

Nu sunt percepute taxe. Ne dorim să încurajăm întâlnirile în spații publice unde tinerii pot discuta despre cărți, își pot recomanda autori și titluri care le-au plăcut, prin argumente proprii. Participanților nu le sunt cerute recenzii pretențioase și nici nu ne dorim să impunem un limbaj cât mai sofisticat. Cu cât participanții sunt mai relaxați, cu atât mai libere și mai cursive sunt discuțiile. În cadrul Schimb de Cărți Oradea - întâlnirile pentru adulți - au participat de-a lungul anilor și elevi din clasele liceale care ne-au arătat că discuțiile libere îi încurajează să citească și să-și dorească să afle cât mai multe detalii despre anumite cărți.


Informaţii: Mirela Lupu tel. 0744 48 57 57


  • Photo
     
    Sursa: https://www.facebook.com/events/343649302425211/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu