miercuri, 29 mai 2013

Proiectul ”Viața este un dar” , la final - Formator Psiholog Alin CREȚU


            Uniunea Femeilor Bihor, condusă de d-na Miorița Săteanu a organizat cu ocazia zilei de 15 mai - Ziua Internațională a Familiei o serie de evenimente în cadrul proiectului "Viața este un dar". Aceste evenimente  au avut loc în perioada 10 - 31 mai 2013.
Motto-ul proiectului a fost "Să cultivăm valoarea familei!".
            Activitățile au demarat în data de 15 mai, orele 18:00, printr-o liturghie dedicata familiei, care a avut loc la Catedrala "Sfântul Nicolae" și  a fost pregătită de preacucernicul preot Tegzes Mihai - responsabilul Asociațiilor Familiei din Eparhia Oradea.
            Conferința "Să cultivăm valorile familiei" a avut loc în sala mică de ședințe a Primăriei  Oradea în data de 16 mai, orele 18:00.
În cadrul acesteia au prezentat lucrării în plen:
-       Lect. univ. dr. MONICA SECUI - Facultatea  de Științe Socio Umane - Oradea
-       Prof. univ. dr. CHIPEA FLORICA - Facultatea  de Științe Socio Umane - Oradea
-       Deputat  SZABO ODON -  deputat U.D.M.R
-       LIDIA POPA - președinte Organizația de Femei din P.N.L
-       Ec. NICA DACIANA - membră Uniunea Femeilor  Bihor Oradea
-       Psiholog dr. ALIN CREȚU  -terapeut de familie
Grupul de eleve din Colegiul Național "Mihai Eminescu"  conduse de doamna prof. Ramona Tatar  au ilustrat conferința cu recitări tematice.
Totodată, au avut loc activități tematice la următoarele unități scolare și preșcolare: Liceul Teoretic German "Fr Schiller ", Liceul cu Program Sportiv "Bihorul", Grădinița cu Program Prelungit nr. 45, Liceul Teoretic "Aurel Lazar",  Colegiul Tehnic "Alexandru Roman" din Aleșd, Liceul Teoretic "Arany Ianos" din  Salonta, Centrul Școlar de Educatie Incluziva nr. 1 din Tileagd, Liceul Tehnic "George Barițiu", Liceul Teoretic "Nicolae Jiga" din Tinca, Colegiul National "Mihai Eminescu", Colegiul Tehnic "Transilvania ".
Activitățile au fost susținute prin exerciții de psihodramă realizate de psiholog dr. Alin Cretu, prof. psiholog Crina Crețu și psiholog Mihuț Florica.
             De asemenea, luni, 20 mai 2013 orele 13:30 s-a vernisat  la Primăria Municipiului Oradea, expozitia de desene, dedicații și felicitări cu tema "Familia, prin ochii unui copil" la care au participat unități de învățămant școlare și prescolare din Municipiului Oradea și din Județul Bihor.
            Tododată, s-au organizat mese rotunde și schimb de experiență la Asociația Pensionarilor Maghiari din Partium și la Forumul Democrat German, iar la cabinetul de psihoteratie de familie s-a organizat o masa rotunda pe tema:"Contributia individuala a femeilor în armonia vieții de familie" -  moderata de psiholog dr. Alin Cretu
În încheierea activităților proiectului "Viața este un dar" se va organiza conferinta de evaluare a activitatilor și de decernare a diplomelor de merit, care va avea loc joi, 30 mai  2013 orele 17:00 în sala mica a Primăriei Municipiului Oradea.
 Diplomele vor fi înmânate de d-na Anca Sas - purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea și consilier al Cabinetului Primarului Municipiului Oradea.

Sursa: http://www.oradea.ro/stiri-oradea/proiectul-rdquo-via-539-a-este-un-dar-rdquo-pregateste-o-conferin-539-a-de-evaluare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu