luni, 2 septembrie 2019

S-a terminat vacanța A început școala - Participant Psiholog Alin CREȚU

Odată cu terminarea vacanței, școlarii s-au întors la ocupația lor de bază, cea de elevi, asemeni unor fluvii care se îndreaptă spre mare.

Bucuriile adunate pe timpul verii erau gata de a fi împărtășite cu ceilalți colegi. Amintirile au început să treacă de la un copil spre altul, bucurându-se cu toții de ele.
Părinții au fost alături de băieții și fetele lor la festivitatea de început a noului an școlar, la C.S.E.I. Nr. 1, structura C.S.E.I. Nr. 1, Tileagd,  unde erau așteptați de profesori și domnișoara director dr. Angela Marușca, respectiv doamna director adjunct Sanda Turcuș. 
 
Luând cuvântul, domnișoara director dr. Angela Marușca a spus, printre altele: 
 
„Festivitatea de deschidere a noului an şcolar este un prilej de sărbătoare pentru noi toţi: elevi, profesori, distinşi invitaţi şi părinţi... Cred că emoţiile cele mai mari le au bobocii din clasele pregătitoare şi clasa I, care azi pentru prima dată în viaţă trec pragul şcolii. Aceleaşi emoţii cred că le trăiesc şi părinţii lor, dar şi învăţătoarele care în acest an îi vor îndruma pe bobocei. Emoţii cred că au şi elevii mai mari, cei care azi trec în clasa a V-a... Cred că ne vom bucura de o deplină conlucrare, că ne vom sprijini unii pe alţii şi ne vom folosi creativ toate resursele, pentru ca în ceasul măsurării rezultatelor, o bucurie meritată şi o mândrie justificată să ne dea tuturor dreptul de a spune: „Am reuşit doar împreună!"
 
A fost citit apoi mesajul inspectorului şcolar general, prof. Alin-Florin Novac-Iuhas, din care spicuim: 
 
„Stimaţi colegi, dragi părinţi şi elevi,
În luna septembrie, porţile şcolilor se deschid larg şi vă invită să păşiţi într-un spaţiu mirific, de poveste, în care personajele principale, ajutate de eroi cu puteri supranaturale, parcurg drumul lung al desăvârşirii, al împlinirii. Povestea despre care vă vorbesc se numeşte Educaţie, iar voi, dragi elevi, sunteţi personajele principale. Ajutoarele cu puteri miraculoase sunt profesorii şi părinţii voştri care vă sunt mereu alături, iar atunci când apar pericole reale sau imaginare, vă susţin pentru a putea continua drumul, îndemnându-vă să nu renunţaţi, chiar dacă, uneori, aveţi impresia că traseul devenirii umane devine labirintic.
Atunci când veţi simţi că drumul e prea greu, gândiţi-vă la colegii voştri care în anul şcolar trecut au obţinut note mari la examenele naţionale, premii la olimpiade şi concursuri. Cu siguranţă, au existat momente în care şi ei au simţit la fel, dar le-au depăşit prin ambiţie, muncă, perseverenţă. Ii felicităm cu această ocazie şi le urăm mult succes în continuare! Acestea trebuie fie modelele voastre, dragi elevi. Rezultatele lor sunt dovezi ale puterii voastre de a reuşi..." 
 
(Alin Crețu)


Sursa: https://www.ovidan.ro/?p=articles.details.18145

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu