miercuri, 8 mai 2019

Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii la C.S.E.I. Nr. 1, Tileagd - Coordonator Psiholog Alin CREȚU

În data de 8.05.2019, s-a desfășurat activitatea extracurriculară coordonată de psihologul Alin Crețu, Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii, la C.S.E.I. „Orizont", structura C.S.E.I. Nr. 1, Tileagd.
Acesta i-a implicat pe elevi, prin intermediul psihodramei, în conținutul temei, precizându-le că în 1859, a fost declarată, Ziua Mondială a Crucii Roşii, la iniţiativa elveţianului Henry Dunant (1828-1910), după sângeroasa bătălie de la Solferino, care a făcut 40.000 de victime. Emblema, crucea roşie pe fundal alb, inversul steagului Elveţiei, a conferit statut neutru celor care asistau răniţii, asigurându-le protecţia pe câmpul de luptă. Secretariatul Internaţional al Federaţiei are sediul în Geneva, Elveţia. Semiluna Roşie a fost adoptată în 1929, iar în 2005, Cristalul (rombul) Roşu.
Profesorul Ervin Călinescu le-a explicat elevilor prin intermediul unui ppt faptul că organizaţia este cunoscută în lume pentru ajutorul umanitar oferit în vederea prevenirii şi alinării suferinţelor provocate de războaie, conflicte armate, tensiuni politice, dezastre şi calamităţi naturale sau sociale. Principiile sale sunt: umanitate, imparţialitate, neutralitate, independenţă, voluntariat, unitate, universalitate.
Profesoara Eugenia Deac le-a precizat auditorilor că astăzi, în România, prin cei 4.500 de voluntari şi peste 250 de angajaţi, Crucea Roşie dezvoltă proiecte la nivel naţional, oferă servicii umanitare relevante şi în timp util pentru comunităţile vulnerabile, intervine la dezastre, educă pentru sănătate și acordă primul ajutor, ne-a mai spus profesorul psiholog Alin Crețu.
 
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: Despre Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii.



Pentru mai multe poze click aici




Sursa: https://www.ovidan.ro/?p=articles.details.17855

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu