miercuri, 30 ianuarie 2019

30.01.2019 - Ziua internațională pentru non - violență în școală - Coordonator Psiholog Alin CREȚU


Fiind permanent preocupați de bunul mers al lucrurilor, profesorii de la C.S.E..I. Nr. 1, Tileagd, structură a C.S.E.I. „Orizont", au organizat miercuri, 30.01.2019, activitatea extracurriculară „Ziua internaţională pentru nonviolenţă în şcoală".
Tema a fost aleasă deoarece evenimentul cu același nume este marcată în fiecare an la nivel global în data de 30 ianuarie pentru a atrage atenția asupra necesității dezvoltării și menținerii unui mediu educațional caracterizat de armonie, toleranță și solidaritate, în care copiii să fie protejaţi.
Bullying-ul este unul dintre flagelurile cele mai îngrijorătoare din zilele noastre cu care se confruntă copiii. O gravă problemă a societății este cea a violenței indiferent de formă: fizică, psihică, economică etc, frecvent victimele fiind cele mai puțin capabile de apărare: copiii și femeile.
România a făcut pași importanți în lupta împotriva violenței, țara noastră fiind unul dintre statele care interzic prin lege orice formă de agresivitate împotriva copiilor. De asemenea, ratificarea de către România a Convenției de la Istanbul, în septembrie 2016, pentru problema eliminării violenței împotriva femeilor, a reprezentat un moment foarte important în ceea ce privește conștientizarea acestei problematici referitoare la respectarea drepturilor omului. Din păcate este o diferență între aplicarea legilor și respectarea lor în practică.
Deoarece elevii sunt familiarizați cu psihodrama, aceasta a fost metoda prin intermediul căreia psihologul Alin Crețu coordonatorul activității, a reușit să le transmită elevilor informațiile necesare. I-a ajutat să conștientizeze diferitele roluri neplăcute  în care oamenii ajung, uneori fără dorința lor.
Profesoara Simona Herlaș le-a prezentat elevilor un filmuleț cu diferite fapte, oferindu-le elevilor posibilitatea de a decela între cele conforme și cele antisociale.
Profesoara Marinela Buzle le-a explicat copiilor, cu ajutorul unei prezentări în ppt cauzele ajungerii în situații conflictuale respectiv urmările acestora.
Activitatea a fost foarte apreciată de către elevii care au solicitat reluarea acesteia cât mai curând.
 
Psiholog Alin Crețu







Sursa: https://www.ovidan.ro/?p=articles.details.17454

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu