marți, 29 ianuarie 2019

29.01.2019 - Ziua Internațională a automobilului - Coordonator Psiholog Alin CREȚU

Marți 29.01.2019, elevii și profesorii C.S.E.I. Nr. 1, Tileagd, structură a C.S.E.I. „Orizont", au desfășurării activitatea extracurriculară „Ziua Internaţională a Automobilului", cu ocazia împlinirii a 134 de ani de la construirea primului autovehicul.
Profesorul psihopedagog Alin Crețu coordonatorul activității, le-a detaliat elevilor în Prezi imagini cu primul automobil, construit de inginerul german Karl Benz în anul 1885, numit Motorwagen, produs în trei exemplare, singurul care mai există fiind expus la Muzeul Tehnicii din Munchen. Propulsia era asigurată de un motor alimentat cu benzină, în patru timpi. În zilele noastre, costurile ar fi echivalentul a 26.337 dolari. Benz solicitase patentul, care i-a fost acordat în 29 ianuarie 1886, cu numărul 37435. Motorul era încălzit înainte cu apă fierbinte apoi vehiculul trebuia împins. Mașina pornea greu, făcea zgomot mare şi scotea un nor de fum. Viteza era de 16 km pe oră. Pentru comparație, cea mai rapidă mașină din lume, Koenigsegg One:1, în valoare de 1.1 milioane de lire, are viteza maximă de 450 km/h. Apoi, elevii au realizat colaje și desene tematice pentru expoziția „Semaforul".
A urmat profesoara Simona Herlaș cu momentul artistic: Călătoria cu mașina, în trecut.
Concursul de întrebări și răspunsuri pe marginea temei, la Colțul Micului Pieton, a suscitat un viu interes, fiind ghidat de profesoara Marinela Buzle.
Activitatea a fost foarte apreciată de către elevi, aceștia solicitând reluarea cât mai curând.
 
Psiholog Alin Crețu
 
Găsiți mai multe poze în Galeria foto: 29.01.2019 - Ziua Internațională a automobilului.

Pentru mai multe poze click aici





\

Sursa> https://www.ovidan.ro/?p=articles.details.17446

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu